Beste Beef Chow Mein

Beste Beef Chow Mein

Lær hvordan du lager den beste beef chow mein hjemme. En enkel oppskrift på en smakfull og asiatisk inspirert rett, perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 kopper vann
  • 14 unser chow mein-nudler (for eksempel Golden Dragon®)
  • 1 pund ytrefilet av storfe, skåret i tynne strimler
  • 6 spiseskjeer teriyakisaus
  • 1/4 kopp soyasaus, delt
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 6 fedd hvitløk, knust, delt
  • 1 kopp vann
  • 1 (1,5 unser) pakke chow mein-sausblanding (for eksempel Su Wong®)
  • 2 spiseskjeer teriyaki-glaze
  • 1 spiseskje srirachasaus, eller mer etter smak
  • 1/4 kopp peanøttolje, delt
  • 1 løk, hakket
  • 2 gulrøtter, skivet
  • 1 kopp ferske sopp, skivet
  • 1 kopp broccolibuketter
  • 2 stilker selleri, skivet
  • 8 unser bønnespirer
  • 12 ferske reker (valgfritt)
  • 1 1/2 kopper hakket bok choy
  • malt svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok chow mein-nudler til de er myke, ca. 5–6 minutter. Sil av vannet og skyll med kaldt vann.
  2. 2Bland flankstek, teriyakisaus, 2 spiseskjeer soyasaus, maisstivelse og 2 hvitløksfedd i en liten bolle.
  3. 3Bland de resterende 2 spiseskjeene soyasaus, 4 hvitløksfedd, 1 kopp vann, chow mein-saus, teriyaki-glaze og srirachasaus i en separat bolle for å lage sausen.
  4. 4Forvarm en wok over middels høy varme; tilsett 2 spiseskjeer peanøttolje. Legg i stek og løk; stek og rør til storfe er brunt og løken er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Overfør til en tallerken.
  5. 5Hell de resterende 2 spiseskjeene peanøttolje i woken. Tilsett gulrøtter, sopp, brokkoli og selleri; stek og rør til de er lett brunet, ca. 3 minutter.
  6. 6Legg stek og løk tilbake i woken. Tilsett nudler, saus, bønnespirer, reker og bok choy; kok under omrøring av og til til nudlene er gjennomvarme og rekene er ugjennomsiktige, ca. 4 minutter. Krydre med pepper.