
Croque Monsieur Pai
Lær hvordan du lager en deilig croque monsieur pai. En enkel oppskrift perfekt for lunsj eller middag. Finn ut mer her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer smør, pluss litt til smøring
- 12 tynne skiver gammelt eller ferskt hvitt brød, skorpene fjernet (1/2 til 3/4 tommer tykke)
- 12 tynne skiver mild skinke
- 2 runde spiseskjeer mel
- 2 kopper hel melk
- Nykvernet muskatnøtt
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep, pluss litt til servering
- 3 store egg
- 225 gram Gruyère- eller sveitserost, revet (ca. 2 kopper)
- Finhakket frisk persille, til pynt
- Blandet grønt med sitron- og eddikdressing, til servering
Fremgangsmåte
- 1Smør en ildfast form og legg de seks skivene av brød i bunnen. Topp med halvparten av den foldede skinken.
- 2Smelt smøret i en stekepanne over middels varme, tilsett melet og visp i 1 minutt. Hell i 1 ½ kopp melk og litt muskatnøtt, og smak til med salt og pepper. Kok opp og la det tykne, sausen skal dekke baksiden av en skje. Rør inn sennepen. Fordel halvparten av den jevne béchamelsausen jevnt over skinken, og legg de resterende 6 skivene av brød oppå.
- 3Visp sammen eggene og den resterende ½ koppen melk, og krydre med salt og pepper. Hell eggene jevnt over ildfaste formen, og legg deretter den resterende skinken og béchamelsausen oppå.
- 4Strø over gruyèreosten, dekk til og oppbevar for å kunne lage retten på forhånd.
- 5Når den skal serveres, forvarm ovnen til 190°C (375°F) og stek ildfastformen fra romtemperatur til den er gyllen og fast, ca. 30–35 minutter. Skjær i firkanter og server pyntet med finhakket persille og blandede grønne salatblader dresset med sitronsaft og eddik. Server gjerne ekstra sennep ved siden av.