Reker stekt ris med soltørkede tomater

Reker stekt ris med soltørkede tomater

oppskrift på smakfull shrimps og ris med soltørkede tomater. enkel å lage, perfekt for en rask middag med en smakfull vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 kopper kokt ris
  • 3 store egg, pisket med en klype hvit pepper og salt
  • 1 teskje peanøttolje
  • 1 1/2 teskje østerssaus
  • 1 spiseskje kyllingkraft
  • 2 teskje soyasaus
  • 1 teskje hvitvin
  • 3/4 teskje sukker
  • En klype hvit pepper
  • 1/2 teskje sesamolje
  • 1 1/2 teskje finhakket ingefær
  • 2 kopper broccolistilker, skrellet og kuttet i 1/4 tommers terninger
  • 1/4 pund mediumstore reker, skrellet, renset og kuttet i 1/2 tommers biter
  • 1/4 kopp soltørkede tomater, vasket i varmt vann, kuttet i 1/2 x 1/4 tommers biter
  • 1/2 kopp vårløk, finhakket
  • 3 spiseskjeer fersk koriander (cilantro), finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered en enkel risoppskrift. La den avkjøle til romtemperatur. Pisk eggene sammen i 1 teskje peanøttolje over middels varme til de er kokte; kutt deretter i små biter og sett til side. Bland sammen ingrediensene til sausen og sett til side. Varm opp wokpannen på høy varme i 30 sekunder. Tilsett 1 spiseskje peanøttolje og dekk wokpannen med en slikkepott. Når det begynner å danne seg en tynn hvit røyk, tilsett ingefær og rør kort. Tilsett broccolistilker, rør og kok i 20 sekunder. Tilsett reker, rør og kok i 30 sekunder. Tilsett den kokte risen og vend godt sammen, rør i 5 minutter til risen er veldig varm. Rør sausen, hell den over risen, og bland godt. Tilsett eggene og rør. Tilsett soltørkede tomater og bland godt. Tilsett vårløk og koriander, og bland godt. Slå av varmen, overfør til en varm serveringsskål, og server.