
Danas mørk sjokoladebark
oppskrift på danas mørk sjokoladebark. enkel å lage, perfekt som søtt til ganen eller gave. rask og smakfull dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp ristet hasselnøtter, hakket
- 16 gram mørk sjokolade
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje malt kanel
- 1 kopp brunt riskorn
Fremgangsmåte
- 1Dekk et stort bakepapir på et stekebrett eller bruk et Silpat-ark, og sett det til side. Rist hasselnøtter i en tørr panne til de er varme og dufter godt. La nøttene avkjøle, hakk dem deretter opp og sett de hakkede bitene til side.
- 2Smelt sjokoladen forsiktig i et vannbad, og rør forsiktig med en tresleiv til den er glatt. Rør inn vanilje og kanel; tilsett riskrøssirup og bland forsiktig. Hell blandingen på det forberedte bakepapiret og jevn ut til en rektangulær form (det trenger ikke være perfekt).
- 3Strø over hakkede hasselnøtter og sett til side i 1 til 2 timer (eller 30 til 45 minutter i kjøleskapet) til sjokoladen har stivnet. Bryt i biter og server.
- 4Næringsinnhold: 110 kcal; Totalt fett: 7 gram; Mettet fett: 4 gram; Totalt karbohydrat: 11 gram; Protein: 1 gram; Natrium: 12 milligram; Kolesterol: 0 milligram; Fiber: 2 gram