Danas mørk sjokoladebark

Danas mørk sjokoladebark

oppskrift på danas mørk sjokoladebark. enkel å lage, perfekt som søtt til ganen eller gave. rask og smakfull dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp ristet hasselnøtter, hakket
  • 16 gram mørk sjokolade
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 kopp brunt riskorn

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk et stort bakepapir på et stekebrett eller bruk et Silpat-ark, og sett det til side. Rist hasselnøtter i en tørr panne til de er varme og dufter godt. La nøttene avkjøle, hakk dem deretter opp og sett de hakkede bitene til side.
  2. 2Smelt sjokoladen forsiktig i et vannbad, og rør forsiktig med en tresleiv til den er glatt. Rør inn vanilje og kanel; tilsett riskrøssirup og bland forsiktig. Hell blandingen på det forberedte bakepapiret og jevn ut til en rektangulær form (det trenger ikke være perfekt).
  3. 3Strø over hakkede hasselnøtter og sett til side i 1 til 2 timer (eller 30 til 45 minutter i kjøleskapet) til sjokoladen har stivnet. Bryt i biter og server.
  4. 4Næringsinnhold: 110 kcal; Totalt fett: 7 gram; Mettet fett: 4 gram; Totalt karbohydrat: 11 gram; Protein: 1 gram; Natrium: 12 milligram; Kolesterol: 0 milligram; Fiber: 2 gram