
Dansk bakverk eplebarer
Lær hvordan du lager deilige danske eplebarer med smørdeig og friske epler. En enkel oppskrift på smakfulle wienerbrød som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 ½ kopper hvetemel (all-purpose)
- 1 teskje salt
- 1 kopp smørfett
- 1 eggeplomme
- ½ kopp melk
- 10 epler - skrellet, kjernet og tynne skiver
- ½ kopp lyst brunt sukker
- ¼ kopp hvitt sukker
- ½ teskje malt kanel
- ¼ teskje malt muskatnøtt
- 1 eggehvite
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2I en stor bolle, bland mel og salt. Kutt inn smør eller fett til blandingen ligner grove smuler. Pisk eggeplommen i målekoppen og tilsett nok melk til å få totalt 2/3 kopp væske. Rør dette inn i melblandingen til all mel er fuktig. Del deigen i to. På en melet overflate, kjevle ut halvparten av deigen til en rektangulær form og legg den i en 23x33 cm (9x13 tommer) form.
- 3I en stor bolle, bland epler, brunt sukker, hvitt sukker, kanel og muskatnøtt. Hell epleblandingen i formen. Kjevle ut den resterende deigen og legg den over eplene. Forsegl kantene og lag noen snitt i toppen av deigen. Pisk eggehviten til den er skummende og pensle den over paideigen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 50 minutter, eller til den er gyllenbrun.