Dansk bakverk eplebarer

Dansk bakverk eplebarer

Lær hvordan du lager deilige danske eplebarer med smørdeig og friske epler. En enkel oppskrift på smakfulle wienerbrød som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 ½ kopper hvetemel (all-purpose)
  • 1 teskje salt
  • 1 kopp smørfett
  • 1 eggeplomme
  • ½ kopp melk
  • 10 epler - skrellet, kjernet og tynne skiver
  • ½ kopp lyst brunt sukker
  • ¼ kopp hvitt sukker
  • ½ teskje malt kanel
  • ¼ teskje malt muskatnøtt
  • 1 eggehvite

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2I en stor bolle, bland mel og salt. Kutt inn smør eller fett til blandingen ligner grove smuler. Pisk eggeplommen i målekoppen og tilsett nok melk til å få totalt 2/3 kopp væske. Rør dette inn i melblandingen til all mel er fuktig. Del deigen i to. På en melet overflate, kjevle ut halvparten av deigen til en rektangulær form og legg den i en 23x33 cm (9x13 tommer) form.
  3. 3I en stor bolle, bland epler, brunt sukker, hvitt sukker, kanel og muskatnøtt. Hell epleblandingen i formen. Kjevle ut den resterende deigen og legg den over eplene. Forsegl kantene og lag noen snitt i toppen av deigen. Pisk eggehviten til den er skummende og pensle den over paideigen.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 50 minutter, eller til den er gyllenbrun.