Klistrete boller

Klistrete boller

Lær hvordan du lager deilige sticky buns med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som søtt bakverk. Enkelt, raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 pakker (0,25 unser) tørrgjær
  • 1/2 kopp lunkent vann (45°C)
  • 1 1/4 kopper kulturmelk, romtemperert
  • 2 egg
  • 5 1/2 kopper hvetemel, usøtet, fordelt
  • 1/4 kopp smør, myknet
  • 1/4 kopp hvitt sukker
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer salt
  • 2 spiseskjeer smør, myknet
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1/2 kopp smør, smeltet
  • 1/2 kopp brunt sukker, pakket
  • 1/3 kopp rosiner
  • 2/3 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, løses gjær opp i varmt vann. La stå til det blir kremaktig, ca. 10 minutter. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 2Bland gjærdeigen med kulturmelk, egg, 2 1/2 kopper mel, 1/4 kopp mykt smør, 1/4 kopp sukker, bakepulver og salt; rør godt sammen. Rør inn resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og pisk godt etter hver tilsetting. Deigen skal forbli myk og litt klissete. Når deigen har samlet seg, hell den ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 8 minutter.
  3. 3Del deigen i to deler og kjevle hver del til en 30x18 cm stor rektangel. Smør hver halvdel med 1 ss mykt smør og dryss over 1/4 kopp sukker og 1 ts kanel. Rull sammen hver halvdel, med den brede siden, og forsegle godt ved å klemme sammen sømmene. Skjær hver rull i 12 skiver.
  4. 4Smør to 23 cm runde kakeformer med 1/4 kopp smør, og dryss over 1/4 kopp brunt sukker, 2 ss rosiner og 1/2 kopp hakkede pekannøtter. Plasser 12 skiver i hver form, med litt mellomrom. Dekk til og la heve til dobbel størrelse.
  5. 5Stek i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter. Vend formene opp ned på tallerkener og server.