
Colby ostekake
Lær hvordan du lager en kremet og smakfull colby cheesecake. Perfekt for enhver anledning. Enkle steg for en vellykket dessert!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper knust zwieback-toast
- 2. 1/3 kopp hvitt sukker
- 3. 2 teskjeer malt muskatnøtt
- 4. 6 spiseskjeer smør, smeltet
- 5. 2 (8 ounces) pakker kremost, myknet
- 6. 2 kopper revet Colby-ost
- 7. 3/4 kopp hvitt sukker
- 8. 3 spiseskjeer hvetemel
- 9. 3 spiseskjeer melk
- 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 11. 1/8 teskje salt
- 12. 3 egg
- 13. 1 (16 ounces) beger vaniljeyogurt
Fremgangsmåte
- 11. For bunnen, bland sammen zwieback-smuler, 1/3 kopp sukker, muskatnøtt og smeltet smør. Trykk det utover bunnen og delvis opp langs sidene av en 23 cm rund springform. Sett bunnen i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.
- 22. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 33. For fyllet, pisk kremost i en stor bolle til det er luftig. Rør inn Colby-ost, 3/4 kopp sukker, mel, melk, vanilje og salt. Pisk på middels hastighet til det er godt blandet, ca. 3 minutter. Pisk inn eggene, ett om gangen, og sørg for å blande godt etter hver gang. Hell fyllet i den avkjølte bunnen. Stek i 10 minutter.
- 44. Senk ovnstemperaturen til 120 grader Celsius (250 grader Fahrenheit). Stek til midten av ostekaken er stivnet, ca. 40 minutter.
- 55. Ta ut kaken av ovnen og la den stå i 10 minutter. Fordel yoghurt over toppen. Sett kaken tilbake i ovnen og stek i ytterligere 10 minutter. La den avkjøles helt på en avkjølingsrist. Sett den i kjøleskapet i flere timer eller over natten.
- 6For å servere, plasser kaken på et serveringsfat og fjern forsiktig sidene av formen.