Hollys ferskenskremflambé ostekake

Hollys ferskenskremflambé ostekake

oppskriften på hollys peach flambe cheesecake gir deg en smakfull dessert med ferske pean, karamellisert flambe og kremost. perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper snickerdoodle-kjeks, knust
  • 4 spiseskjeer smør, smeltet
  • 680 gram kremost, myknet
  • 1 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer fersken schnapps
  • 3 store egg, romtempererte
  • 3 til 4 spiseskjeer smør
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 4 mellomstore ferskner, modne, skrelte og delt i båter
  • En skvett brandy, helst ferskenaroma
  • Valnøtter, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 °C (325 °F) for lyse former eller 150 °C (300 °F) for mørke former.
  2. 2Til bunnen: Bland knuste kjeks med smeltet smør i en liten bolle. Trykk blandingen ned i bunnen av en 23 cm (9 tommer) springform. Stek i 8 minutter. Sett til side.
  3. 3Til fyllet: I mellomtiden, bland kremost og sukker til det er godt blandet. Rør inn pæreschnapps til det akkurat er blandet. Tilsett egg, ett om gangen, og rør etter hver til det er akkurat blandet.
  4. 4Hell fyllet over bunnen.
  5. 5Pakk utsiden og bunnen av formen med aluminiumsfolie, bruk kraftig folie. Plasser ostekaken på en rist inne i en større form. Fyll den større formen med veldig varmt vann opp til en tredjedel av springformen. Stek i 45 til 50 minutter, eller til midten nesten har stivnet. Ta ostekaken ut av vannbadet og fjern folien. La den stå i 10 minutter før du bruker en kniv til å løsne kaken fra sidene. Avkjøl i 1 time, og sett deretter i kjøleskapet uten å dekke til i minst 4 timer eller over natten.
  6. 6Rett før servering: Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern sidene av formen. Overfør ostekaken til et serveringsfat. La ostekaken komme til romtemperatur mens du forbereder toppingen.
  7. 7Til toppingen: Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett brunt sukker og la det karamellisere. Tilsett ferske eller hermetiske fersken, og kok i 3 til 4 minutter, eller til fersken er godt dekket og møre. Tilsett brandy og tenne på for å flambere fersken. Server umiddelbart over et stykke ostekake, og pynt med valnøtter, hvis ønskelig.