
Glogg
oppskrift på glogg, varm og krydret drikk perfekt for julefesten. lær hvordan du lager en klassisk norsk glogg hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1 flaske rødvin
- 1/2 kopp eau de vie (billig konjakk)
- 5 kanelstenger; knust i biter
- 20 hele nellikspiker
- 1 bit ingefær
- 1 teskje knuste kardemomkjerner
- Skall fra én appelsin
- 1 kopp sukker
- 3 dråper vaniljeekstrakt
- 1 flaske rødvin
- 3/4 kopp vodka
- 3 kanelstenger
- 10 hele nellikspiker
- 1 bit fersk ingefær
- Skall fra én appelsin
- 1 teskje frø
- 3/4 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1For begge oppskriftene gjør du følgende. Legg alle krydder og vodka/cognac i et glasskrus over natten. Sil av væsken. Bland vin, vodka/cognac og sukker i en kjele. Varm opp veldig forsiktig til det er varmt, og sukkeret har løst seg opp. Pass på at drikken ikke koker. Server i små kopper eller krus med rosiner og skrelte mandler.