Hello Fresh Mobile Banner
Mandag kveld linse-suppe

Mandag kveld linse-suppe

oppskrift på mandag kveld linse suppe - en enkel, sunn og varmende rett perfekt for ukens start. tilbered på under 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 TB kokosnøttsmør
  • 1 løk, hakket
  • 8 hvitløksfedd, skivet
  • 2 tommer ingefær, finhakket
  • 3 ts malt koriander
  • 2 kopper gulrøtter, skivet
  • 1/2 kopp vann
  • 2 kopper linser (jeg bruker 1 kopp franske og 1 kopp røde)
  • 12 kopper vann
  • 2–3 ts salt (avhengig av saltpreferanse)
  • 2 roma-tomater, hakket
  • 2 kopper bok choy (for det meste bladene)
  • 1/4 kopp rå solsikkefrø
  • 2 kopper kortkornet brunt ris
  • 4 kopper vann
  • en klype salt
  • 1 liten kanelstang

Fremgangsmåte

  1. 1Surr løk, hvitløk, ingefær, gulrøtter og koriander i kokosfettet i omtrent 4 minutter. Tilsett vann for å løsne opp i bunnen av gryten, og la det koke videre i ytterligere 8 minutter.
  2. 2Tilsett linser, vann, salt og tomater, og kok opp. Skru ned varmen litt og la det småkoke i 40 minutter.
  3. 3Tilsett bok choy og solsikkefrø, og la det koke videre i ytterligere 20 minutter.
  4. 4For å lage risen:
  5. 5Kok opp på komfyren.
  6. 6Dekk til og stek i ovnen i 35 minutter.