
Mandag kveld linse-suppe
oppskrift på mandag kveld linse suppe - en enkel, sunn og varmende rett perfekt for ukens start. tilbered på under 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 TB kokosnøttsmør
- 1 løk, hakket
- 8 hvitløksfedd, skivet
- 2 tommer ingefær, finhakket
- 3 ts malt koriander
- 2 kopper gulrøtter, skivet
- 1/2 kopp vann
- 2 kopper linser (jeg bruker 1 kopp franske og 1 kopp røde)
- 12 kopper vann
- 2–3 ts salt (avhengig av saltpreferanse)
- 2 roma-tomater, hakket
- 2 kopper bok choy (for det meste bladene)
- 1/4 kopp rå solsikkefrø
- 2 kopper kortkornet brunt ris
- 4 kopper vann
- en klype salt
- 1 liten kanelstang
Fremgangsmåte
- 1Surr løk, hvitløk, ingefær, gulrøtter og koriander i kokosfettet i omtrent 4 minutter. Tilsett vann for å løsne opp i bunnen av gryten, og la det koke videre i ytterligere 8 minutter.
- 2Tilsett linser, vann, salt og tomater, og kok opp. Skru ned varmen litt og la det småkoke i 40 minutter.
- 3Tilsett bok choy og solsikkefrø, og la det koke videre i ytterligere 20 minutter.
- 4For å lage risen:
- 5Kok opp på komfyren.
- 6Dekk til og stek i ovnen i 35 minutter.