Lawrys ølkylling

Lawrys ølkylling

oppskrift på lawry's beer can chicken, en saftig og smakfull grillet kylling til sommergrilling eller helgekos

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer Lawry's® krydret salt
  • 2 spiseskjeer pakket brunt sukker
  • 2 teskjeer Lawry's® hvitløkspulver med persille
  • 2 teskjeer grovkvernet svart pepper
  • 1 hel kylling, ca. 2,3 kg
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 boks (340 gram) øl

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen til indirekte middels varme (160°C til 180°C). Bland sammen krydret salt, sukker, hvitløkspulver og pepper i en liten bolle. Gni kyllingen inn med olje. Gni hulrommet med 1 spiseskje av krydderblandingen. Strø resten av krydderblandingen under skinnet over kyllingens overflate.
  2. 2Ta ut omtrent ¼ kopp øl og stikk to hull i toppen av boksen. Hold kyllingen oppreist (med bena ned) og sett den åpne ølboksen inn i hulrommet. Stå kyllingen oppreist i midten av grillen. Plasser bena slik at de støtter kyllingen best (ligner en tripod). Lukk lokket.
  3. 3Grill kyllingen i 1½ time eller til den er gjennomstekt (den indre temperaturen i brystet når 75°C og i låret 80°C). Ta kyllingen ut av boksen før servering.