Krabbe- og sitronbruschetta
oppskrift på crab and lemon bruschetta, en frisk og smakfull forrett perfekt for sommeren. lær hvordan du lager denne delikate retten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ciabattabolle, skåret i 12 skiver (0,5 tommer tykke)
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 teskje kosher salt
- 1 hvitløksfedd, skrelt og delt i to
- 225 gram lump crabmeat
- 3 ss fersk sitronsaft (ca. 1 stor sitron)
- 1/4 kopp hakket fersk gressløk
- 1/4 teskje kosher salt
- 1/3 kopp majones
- 3 ss naturell gresk yoghurt
- 1 stor sitron, finrevet skall
- 1/2 teskje kosher salt
- 1/8 teskje cayennepepper
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Til ristet brød: Plasser en ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg brødskivene i ett lag på et tykt bakepapir eller en stekeplate. Drypp oljen over begge sider av brødet. Krydre med salt og stek til de er lett gyldne, ca. 10 minutter. La dem avkjøle i 1 minutt, og gni deretter ristet brød med den skårne siden av hvitløken.
- 3Til krabbekremen: Bland forsiktig krabbe, sitronsaft, gressløk og salt i en liten bolle.
- 4Til majonesen: Bland majones, yoghurt, sitronskall, salt og cayennepepper i en liten bolle.
- 5Fordel krabbekjøttet jevnt på ristet brød. Topp med omtrent 1 teskje av majonesblandingen og server umiddelbart.