
Texas Chili
Lær å lage en autentisk texas chili med kjøtt, bønner og krydder. En perfekt rett for kjølige kvelder og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 California-chili
- 5 guajillo-chili
- 5 pasilla-chili
- 5 hvitløksfedd
- 1/4 kopp ferske oregano-blader
- 900 gram arvestomater
- 1 kopp havregryn
- 1/4 kopp malt spisskummen
- 1/4 kopp paprika
- 1 teskje havsalt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 1,4 kilo storfekjøtt av chuck
- 450 gram storfekjøtt av toppround
- 1 løk, hakket
- 7 hvitløksfedd, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en stavmikser
- 2Til chilisausen: Dekk California-chili, guajillo-chili og pasilla-chili med vann i en middels stor kjele og la det trekke i 2 timer. Tilsett hvitløk og la det småkoke til det er mørt, ca. 30 minutter. Kjør små porsjoner i en blender, og tilsett litt frisk oregano hver gang. Sil gjennom en middels finmasket sil.
- 3Til de hermetiske tomatene: La de hele tomatene koke opp i en stor, åpen kjele på middels varme til de har brutt ned og sluppet ut noe av væsken, ca. 45 minutter. La det avkjøle litt, og kjør deretter til en puré med en stavmikser.
- 4Til chilikrydderet: Bland havregryn, spisskummen, paprika, salt, svart pepper, cayennepepper og rød pepperflak i en bolle. Sett til side.
- 5Til chilien: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bland sammen storfekjøtt, ytrefilet, løk og hvitløk i en nederlandsk ovn. Stek i ovnen, og rør av og til, til det er brunt.
- 6Tilsett chilikrydderet i kjøttblandingen og la det småkoke i 20 minutter til. Deretter tilsetter du de hermetiske tomatene og chilisausen. La det koke til en hurtigtermometer viser 71°C (160°F), ca. 1 time.