
Blackberry Balsamico Kylling
oppskrift på blackberry balsamic chicken. en rask og enkel rett med en unik smak av balsamico og friske bjørnebær. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 4 (170 g) kyllingbryst uten skinn og bein
- 1/4 kopp fettfri, redusert salt kyllingbuljong
- 2 ts finhakket fersk timian
- 1/3 kopp frøfri bjørnebærfruktspredning uten tilsatt sukker
- 1 ss balsamicoeddik
- 1/2 ts maisstivelse, eller etter ønske (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels høy varme. Stek kyllingbrystene til de er gyldne på begge sider, 2 til 3 minutter per side. Mens kyllingbrystene koker, visp sammen kyllingkraft, timian, bjørbærspredning og balsamicoeddik.
- 2Når kyllingbrystene har fått fin farge på begge sider, hell over bjørbærsaucen og la det småkoke. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til kyllingbrystene ikke lenger er rosa i midten, ca. 15 minutter. Vend kyllingbrystene underveis i kokingen. Server med den reduserte bjørbærsaucen.
- 3For en tykkere saus, bland maisstivelse med omtrent 2 teskjeer vann, og rør det inn i den småkokende sausen; la det koke til det tykner, ca. 1 minutt.