Frokostgrateng I

Frokostgrateng I

oppskrift på en deilig og enkel frokostkassarol som kan lages på forhånd. perfekt for travle morgener og helgefrukoster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 1. 8 unser bacon
  • 2. 8 unser brokkoli, delt i små buketter
  • 3. 8 skiver brød
  • 4. 2 spiseskjeer smør, myknet
  • 5. 3/4 kopp revet Cheddar-ost
  • 6. 12 egg
  • 7. 2 kopper melk
  • 8. 1/2 teskje tørket sennep
  • 9. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er jevnt brunt. Sil av fett, smuldre og sett til side.
  2. 22. Plasser en sil og to kopper vann i en liten kjele. Tilsett brokkoli og kok opp vannet. Kok til den er mør, men fortsatt fast, ca. 10 minutter. Sil av vannet, avkjøl og hakk opp.
  3. 33. Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form lett. Smør brødskivene lett. Legg brødskivene i bunnen av formen. Dekk brødet med ost, bacon og brokkoli.
  4. 44. I en stor bolle, pisk sammen egg, melk, sennep, salt og pepper. Hell eggeblandingen over i formen. Sett i kjøleskapet over natten eller stek umiddelbart.
  5. 55. Tjue minutter før steking, forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Stek til eggene er faste, ca. 60 minutter.