Frokostgrateng I
oppskrift på en deilig og enkel frokostkassarol som kan lages på forhånd. perfekt for travle morgener og helgefrukoster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Ingredienser
- 1. 8 unser bacon
- 2. 8 unser brokkoli, delt i små buketter
- 3. 8 skiver brød
- 4. 2 spiseskjeer smør, myknet
- 5. 3/4 kopp revet Cheddar-ost
- 6. 12 egg
- 7. 2 kopper melk
- 8. 1/2 teskje tørket sennep
- 9. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er jevnt brunt. Sil av fett, smuldre og sett til side.
- 22. Plasser en sil og to kopper vann i en liten kjele. Tilsett brokkoli og kok opp vannet. Kok til den er mør, men fortsatt fast, ca. 10 minutter. Sil av vannet, avkjøl og hakk opp.
- 33. Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form lett. Smør brødskivene lett. Legg brødskivene i bunnen av formen. Dekk brødet med ost, bacon og brokkoli.
- 44. I en stor bolle, pisk sammen egg, melk, sennep, salt og pepper. Hell eggeblandingen over i formen. Sett i kjøleskapet over natten eller stek umiddelbart.
- 55. Tjue minutter før steking, forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Stek til eggene er faste, ca. 60 minutter.