
Appelsinglaserte blåbærmuffins
Lær hvordan du lager deilige blåbær-scones med appelsinglasur. Perfekt til frokost eller brunch. En enkel oppskrift som imponerer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 2 kopper usøtet mel, pluss mer til utkjevling av bær
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 1/3 kopp sukker
- 1/4 kopp usaltet smør, avkjølt og i biter
- 3/4 kopp kulturmelk eller fløte
- 1 egg
- 1 pint ferske blåbær
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 kopper melis, siktet
- 2 appelsiner, presset og revet skall
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en stor bolle sikt sammen mel, bakepulver, salt og sukker; bland godt. Skjær inn smør med to gafler eller en paideigblander. Smørbitene skal være dekket av mel og ligne små smuler.
- 3I en annen bolle blandes kulturmelk og egg, og deretter tilsettes dette i melblandingen. Bland forsiktig for å integrere ingrediensene, unngå å overarbeide deigen.
- 4Vend blåbær i mel for å dekke dem, dette vil hjelpe med å forhindre at frukten synker til bunnen av sconesene under stekingen. Brett blåbærene inn i røren, vær forsiktig så du ikke knuser dem. Hell store spiseskjeer med røre på et ugreddet stekebrett.
- 5Stek i 15 til 20 minutter til de er gylne. Avkjøl før du påfører appelsinglaze.
- 6For å lage appelsinglaze: kombiner smør, sukker, appelsinskall og juice over et dobbelkoker. Kok opp til smør og sukker er smeltet, og blandingen har tyknet. Ta av varmen og pisk til glatt og litt avkjølt. Drypp eller pensle på toppen av sconesene, og la glazeen bli uklar og stivne.