Fersk mozzarellaost

Fersk mozzarellaost

Lær hvordan du lager fersk mozzarellaost hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for pizza, salater og mer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 pund mozzarellaost, smuldret
  • 1 gallon kokende vann
  • 1/2 gallon isvann

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser mozzarellakremen i en stor bolle. Hell over kokende vann og fold det forsiktig inn i seg selv etter hvert som det begynner å smelte. Bruk en tresleiv og rør i blandingen til kremen begynner å trekke seg sammen (du skal få en trådlignende effekt). Arbeid raskt med kremen for å oppnå en jevn, silkeaktig konsistens. Når kremen samler seg i en enkelt masse, dypp hendene i isvann for å avkjøle i omtrent ti sekunder. Når hendene er kalde, dypp dem i den salte, varme vannbadet og løft kremen opp av bollen. Returner hendene til isvannet etter behov, ettersom osten vil være varm å håndtere. Elt osten i noen sekunder til den er glatt. Ta osten i hendene og begynn å folde den under seg selv, for å danne ønsket størrelse og form. Plasser fersk mozzarella i en bolle med kaldt vann; gjenta denne prosessen til all fersk mozzarella er dannet. Osten kan også oppbevares i kaldt vann i kjøleskapet for senere bruk.