Cobb-salat med blåmuggostdressing

Cobb-salat med blåmuggostdressing

Lær hvordan du lager en smakfull cobb salat med kremet blåmuggostdressing. Perfekt for en sunn og mettende hovedrett eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp majones
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 1/2 kopp rømme
  • 3 dråper Worcestershire-saus
  • 113 gram blåmuggost, smuldret
  • 2 spiseskjeer hakket gressløk
  • 1 klype salt, eller mer etter behov
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter behov
  • Olivenolje, til å dryppe over
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kyllingbryst uten skinn og bein, delt i to på langs (du skal sitte igjen med 4 tynne bryststykker)
  • 2 hoder Bibb-salat, kjernet og bladene atskilt
  • 2 hoder romainesalat, hakket
  • 1 hode isbergsalat, skåret i biter
  • 450 gram sprøstekt, tynnbakt bacon
  • 225 gram cherrytomater, delt i to
  • 6 hardkokte egg, skrellet og skåret i skiver
  • 2 avokadoer, i terninger
  • 1/3 kopp blåmuggost, smuldret
  • 3 vårløk, hakket
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For blåmuggostdressing: I en bolle, visp sammen majones, kulturmelk, rømme og Worcestershire-saus til en jevn blanding. Rør inn blåmuggostkrummer, gressløk, salt og pepper. Smak til og tilsett mer krydder om nødvendig. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer før servering; smakene utvikler seg når dressingen får stå og trekke!
  3. 3For kyllingen: Varm opp en grillpanne eller en tung stekepanne på middels høy varme. Drypp litt olivenolje i pannen.
  4. 4Krydre kyllingen med salt og pepper, og grill den til den er helt gjennomstekt, ca. 2 til 3 minutter på hver side. Ta den av pannen og la den avkjøle.
  5. 5For salaten: Anrett Bibb-, romaine- og isbergsalat i en stor bolle eller på et stort fat i tre separate seksjoner. Legg bacon, tomater, egg og avokado i ulike hauger. Pakk blåmuggostkrummene i midten, strø over finhakket vårløk og dryss hele salaten med litt svart pepper.
  6. 6Hell blåmuggostdressingen over hele salaten og server.