
Pinzimonio: Vinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull pinzimonio vinaigrette. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor fennikelfrø, trimmet og delt i 8 biter
- 1 rød paprika, frøet og skåret i tynne strimler
- 1 gul paprika, frøet og skåret i tynne strimler
- 4 grønne løk, trimmet
- 2 artisjokker, ytterblad fjernet, trimmet, delt i fire, fjernet hylster, gnidd med sitron
- 4 selleristilker, delt i to
- 4 gulrøtter, skåret i staver
- 2 kopper ekstra jomfru olivenolje, av beste kvalitet
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Anrett grønnsakene på et stort fat.
- 2Fyll fire små skåler med en halv kopp ekstra jomfru olivenolje i hver, slik at hver person har sin egen skål til å dyppe de rå grønnsakene i.
- 3Krydre ekstra jomfru olivenolje med salt og nykvernet pepper.