Pinzimonio: Vinaigrette

Pinzimonio: Vinaigrette

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull pinzimonio vinaigrette. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor fennikelfrø, trimmet og delt i 8 biter
  • 1 rød paprika, frøet og skåret i tynne strimler
  • 1 gul paprika, frøet og skåret i tynne strimler
  • 4 grønne løk, trimmet
  • 2 artisjokker, ytterblad fjernet, trimmet, delt i fire, fjernet hylster, gnidd med sitron
  • 4 selleristilker, delt i to
  • 4 gulrøtter, skåret i staver
  • 2 kopper ekstra jomfru olivenolje, av beste kvalitet
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Anrett grønnsakene på et stort fat.
  2. 2Fyll fire små skåler med en halv kopp ekstra jomfru olivenolje i hver, slik at hver person har sin egen skål til å dyppe de rå grønnsakene i.
  3. 3Krydre ekstra jomfru olivenolje med salt og nykvernet pepper.