Brusselspirer med gyllen løk

Brusselspirer med gyllen løk

oppskrift på deilige brussels sprouts med gyllen løk, perfekt som forrett eller side dish. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 10 unser rosenkål (ca. 2 1/2 kopper)
  • 1 liten løk, skivet tynt
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 2 1/2 teskje Dijon-sennep (helst grovkornet)
  • 1 teskje vann

Fremgangsmåte

  1. 1Trim Brussels sprouts og del dem i fire deler på langs. I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok spirene i 5 minutter, eller til de akkurat er møre, og sil dem i en sil. I en panne, kok løk i smør over moderat varme, rør av og til, til den er gyllen. Tilsett spirene og kok, rør om, 1 minutt. I en liten bolle, rør sammen sennep og vann, og rør det inn i spirene sammen med salt og pepper etter smak.
  2. 2Trim Brussels sprouts og del dem i fire deler på langs. I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok spirene i 5 minutter, eller til de akkurat er møre, og sil dem i en sil. I en panne, kok løk i smør over moderat varme, rør av og til, til den er gyllen. Tilsett spirene og kok, rør om, 1 minutt. I en liten bolle, rør sammen sennep og vann, og rør det inn i spirene sammen med salt og pepper etter smak.