Tyrkisk shawarma med sprø grønnsaker

Tyrkisk shawarma med sprø grønnsaker

Lær hvordan du lager en deilig turkey shawarma med sprø grønnsaker. Enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp naturell gresk yoghurt med helmelk
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • 3 teskjeer fersk sitronsaft, delt opp i tre porsjoner
  • Kosher-salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje malt koriander
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje røkt paprika
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje malt gurkemeie
  • En klype cayennepepper
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, delt opp i porsjoner
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt opp i porsjoner
  • 4 kopper strimlet kalkunkjøtt, romtemperert, delt opp i porsjoner
  • 1 liten rød løk, delt i to, veldig tynt skåret
  • 2 mellomstore persiske agurker, skåret i matchstaver
  • 1 mellomstor gulrot, skrelt og skåret i matchstaver
  • 4 reddiker, trimmet og tynne skiver
  • 1 spiseskje pluss 2 teskjeer rødvinseddik
  • 2 kopper blandede friske urter (som revet mynte, persille med tynne stilker og/eller dillkvister)
  • 6 hvite pitabrød med lommer, varmet
  • Hot saus (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland yoghurt, hvitløk, sitrusskall av sitron og 2 ts. sitronsaft i en middels stor bolle; krydre med salt. Sett yoghurtsausen til side. Bland svart pepper, koriander, spisskummen, paprika, kanel, gurkemeie og cayenne i en liten bolle. Varm opp 2 ss smør og 1 ss olje i en stor stekepanne over middels varme. Så snart smøret er smeltet, tilsett halvparten av krydderblandingen og kok, mens du rører, til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett halvparten av kalkunkjøttet og vend det godt i krydderet. Overfør til en stor bolle. Gjenta med resten av smør, olje, krydderblanding og kalkunkjøtt. Tilsett den gjenværende 1 ts sitronsaft i kalkunblandingen og vend det forsiktig sammen. Vend løk, agurk, gulrot, reddiker og eddik i en stor bolle for å blande det godt. Tilsett urter, krydre med salt, og vend forsiktig igjen. Kutt av 2,5 cm (1 tomme) av toppen på hver pitabrød og stikk det tilbake i lomma, og skyv det helt ned til bunnen. Smør litt av yoghurtsausen inni hver pita uten å rive sidene, og fyll med kalkun- og grønnsaksblandingen. Server med hot sauce og resten av yoghurtsausen.
  2. 2Bland yoghurt, hvitløk, sitrusskall av sitron og 2 ts. sitronsaft i en middels stor bolle; krydre med salt. Sett yoghurtsausen til side.
  3. 3Bland svart pepper, koriander, spisskummen, paprika, kanel, gurkemeie og cayenne i en liten bolle. Varm opp 2 ss smør og 1 ss olje i en stor stekepanne over middels varme. Så snart smøret er smeltet, tilsett halvparten av krydderblandingen og kok, mens du rører, til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett halvparten av kalkunkjøttet og vend det godt i krydderet. Overfør til en stor bolle. Gjenta med resten av smør, olje, krydderblanding og kalkunkjøtt. Tilsett den gjenværende 1 ts sitronsaft i kalkunblandingen og vend det forsiktig sammen.
  4. 4Vend løk, agurk, gulrot, reddiker og eddik i en stor bolle for å blande det godt. Tilsett urter, krydre med salt, og vend forsiktig igjen.
  5. 5Kutt av 2,5 cm (1 tomme) av toppen på hver pita og stikk det tilbake i lomma, og skyv det helt ned til bunnen. Smør litt av yoghurtsausen inni hver pita uten å rive sidene, og fyll med kalkun- og grønnsaksblandingen. Server med hot sauce og resten av yoghurtsausen.