
Krydret kokos- og karri-tilberedt hummer på en seng av jasminris
Lær å lage en smakfull og krydret kokos-karri med hummer på en seng av jasminris. En eksotisk hovedrett som imponerer enhver gjest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3 Scotch bonnet-pepper, finhakket
- 1 rød pepper, juliennet
- 1 rød løk, skåret i tynne strimler på langs
- 1 teskje curry paste
- 2 kopper fiskekraft
- 2 bokser kokosmelk
- 3 hummer, kokt, kjøttet tatt ut og hakket
- 1/4 kopp melk
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1 boks ananasbiter, avrent for saften
- 1 teskje kosher-salt
- 2 spiseskjeer sukker
- 4 vårløk, hakket
- 1 kopp korianderblader, hakket, pluss litt til pynt
- 1 kopp kokosflak, ristet
- Jasminris, oppskrift følger
- Vann
- 2 kopper jasminris
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje sukker
- Ristet kokos, etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, varm opp olivenoljen over middels høy varme. Surr paprika og løk i olivenoljen til de blir møre, ca. 5 til 7 minutter. Tilsett currypaste, fiskekraft og kokosmelk i pannen, reduser varmen til lav, og kok i omtrent 20 minutter. Tilsett hummerkjøttet i pannen og la det småkoke i ytterligere 20 minutter, slik at blandingen reduseres.
- 2Tilsett melk, smør, ananasbiter, salt og sukker i pannen, og rør med en tresleiv for å blande. Til slutt, tilsett vårløk og koriander i pannen og la det småkoke i 2 minutter til. Server på en seng av jasminris og pynt med hakket koriander og ristet kokos.
- 3Kok opp akkurat nok vann til å dekke risen i en middels stor kjele over høy varme. Tilsett risen i kjelen, senk varmen til middels-lav, og dekk med lokk. Damp risen til den er kokt gjennom, men fortsatt fast, ca. 15 minutter. Sil av overflødig vann, og krydre med salt, pepper, sukker og kokos etter smak.