Indonesisk satay

Indonesisk satay

Lær hvordan du lager den autentiske indonesiske satayen med denne enkle oppskriften. Perfekt for forretter eller grillkvelden!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss soyasaus
  • 2. 3 ss tomatsaus
  • 3. 1 ss peanøttolje
  • 4. 2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 5. 1 klype malt svart pepper
  • 6. 1 klype malt spisskummen
  • 7. 6 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar, skåret i terninger
  • 8. 1 ss vegetabilsk olje
  • 9. 1/4 kopp finhakket løk
  • 10. 1 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 11. 1 kopp vann
  • 12. 1/2 kopp chunky peanøttsmør
  • 13. 2 ss soyasaus
  • 14. 2 ss hvitt sukker
  • 15. 1 ss sitronsaft
  • 16. spyd

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle, bland soyasaus, tomatsaus, peanøttolje, hvitløk, svart pepper og spisskummen. Legg kyllingen i blandingen, og rør for å dekke den godt. Dekk til, og la den marinere i kjøleskapet i minst 15 minutter, men ikke over natten. Dette vil gjøre kjøttet for mørkt.
  2. 22. Forvarm grillen til høy varme.
  3. 33. Varm opp vegetabilsk olje i en kjele over middels varme, og surr løk og hvitløk til de er lett brune. Bland inn vann, peanøttsmør, soyasaus og sukker. Kok opp og rør til det er godt blandet. Ta av varmen, bland inn sitronsaft, og sett til side.
  4. 44. Pensle grillristen lett med olje. Tre kyllingen på spyd, og kast marinaden. Grill spyd i omtrent 5 minutter på hver side, til kyllingjuicen er klar. Server med peanøttsausen.