Crustless Quiche

Crustless Quiche

oppskrift på crustless quiche som er enkel å lage, sunn og perfekt for en rask frokost eller lett middag. prøv vår smakfulle versjon i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 ss usaltet smør, pluss 1 ss til å smøre formen
  • 4 purre, den øvre (mørke) grønne delen fjernet, delt på langs, deretter delt igjen på langs og kuttet i 5 cm lange strimler. Vask og la renne av forsiktig
  • Koshersalt
  • Nykvernet hvit pepper
  • 8 egg
  • 225 g fersk geitost, skåret i skiver
  • 1 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • Hot sauce, noen dråper
  • Worcestershire-saus, noen dråper
  • 225 g Brie-ost, skåret i 8 jevne skiver, skorpen trimmet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en middels stor stekepanne, smelt en spiseskje smør over middels varme. Når smøret begynner å skumme og får en lett brunfarge i kantene, slår du av varmen og tilsetter purre. Skru varmen tilbake til middels og krydre purre med salt og pepper. Rør om for å blande. Kok i 2 til 3 minutter til purren blir lett møre. Overfør purren til et bakepapirkledd stekebrett og sett det i kjøleskapet for å avkjøle.
  3. 3Knekk eggene i en middels stor bolle. Visp eggene for å bryte dem opp. Tilsett skivene med geitost og krydre med salt og pepper etter smak. Bruk en visp for å bryte opp geitosten og blande den med eggene. Når blandingen er ganske jevn, visp inn fløte, melk, hot sauce og Worcestershire-saus.
  4. 4Testen: Det er mye vanskeligere å sjekke krydringen av en ukokt quiche-deig. Hvis ønskelig, varm opp en panne, tilsett en liten klatt smør og kok en liten smørklatt av røren i 1 minutt. Smak og juster krydringen av røren etter behov.
  5. 5Smør bunnen og sidene av en 23 cm stor ildfast form med den resterende spiseskjeen smør, og fyll den med den avkjølte purren. Hell over røren. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Åpne ovnsdøren og legg forsiktig brieskivene på toppen av quichen. Lukk ovnsdøren og stek i ytterligere 10 til 15 minutter, til toppen er lett brunet og boblende.