
Crustless Quiche
oppskrift på crustless quiche som er enkel å lage, sunn og perfekt for en rask frokost eller lett middag. prøv vår smakfulle versjon i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 ss usaltet smør, pluss 1 ss til å smøre formen
- 4 purre, den øvre (mørke) grønne delen fjernet, delt på langs, deretter delt igjen på langs og kuttet i 5 cm lange strimler. Vask og la renne av forsiktig
- Koshersalt
- Nykvernet hvit pepper
- 8 egg
- 225 g fersk geitost, skåret i skiver
- 1 dl kremfløte
- 2 dl melk
- Hot sauce, noen dråper
- Worcestershire-saus, noen dråper
- 225 g Brie-ost, skåret i 8 jevne skiver, skorpen trimmet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en middels stor stekepanne, smelt en spiseskje smør over middels varme. Når smøret begynner å skumme og får en lett brunfarge i kantene, slår du av varmen og tilsetter purre. Skru varmen tilbake til middels og krydre purre med salt og pepper. Rør om for å blande. Kok i 2 til 3 minutter til purren blir lett møre. Overfør purren til et bakepapirkledd stekebrett og sett det i kjøleskapet for å avkjøle.
- 3Knekk eggene i en middels stor bolle. Visp eggene for å bryte dem opp. Tilsett skivene med geitost og krydre med salt og pepper etter smak. Bruk en visp for å bryte opp geitosten og blande den med eggene. Når blandingen er ganske jevn, visp inn fløte, melk, hot sauce og Worcestershire-saus.
- 4Testen: Det er mye vanskeligere å sjekke krydringen av en ukokt quiche-deig. Hvis ønskelig, varm opp en panne, tilsett en liten klatt smør og kok en liten smørklatt av røren i 1 minutt. Smak og juster krydringen av røren etter behov.
- 5Smør bunnen og sidene av en 23 cm stor ildfast form med den resterende spiseskjeen smør, og fyll den med den avkjølte purren. Hell over røren. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Åpne ovnsdøren og legg forsiktig brieskivene på toppen av quichen. Lukk ovnsdøren og stek i ytterligere 10 til 15 minutter, til toppen er lett brunet og boblende.