Dypfyllt vill blåbærpai

Dypfyllt vill blåbærpai

Lær hvordan du lager en deilig deep-dish vill blåbærpai med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens kaker eller høstens friske dessertbord.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper pakket lyst brunt sukker
  • 5 spiseskjeer hurtigkokende tapioka
  • 6 kopper ferske ville blåbær eller 3 (10-unse) pakker frosne (ikke tint) blåbær
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • Deig til en dobbelbunnspai
  • 1 spiseskje usaltet smør, kuttet i små biter
  • 1 stort egg, pisket med 1 spiseskje vann
  • En 24 cm dyp paiform (kapasitet på 6 kopper); små dekorative kakeutstikkere (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Sett et stort bakepapir på ovnristen i midten av ovnen og forvarm ovnen til 220°C (425°F). Visp sammen brunt sukker og tapioca, og vend det inn i blåbær og sitronsaft i en stor bolle. Kjevle ut den største delen av deigen (hold den andre delen kald) på en lett melet overflate med en lett melet kjevle til en 33 cm runding. Pass den inn i en paiform. Trim overflødig deig, og la det være igjen en 1,3 cm kant. La skallet hvile mens du kjevler ut toppdeigen. Kjevle ut den resterende deigen på en lett melet overflate med en lett melet kjevle til en 28 cm runding. Stikk ut 5 eller 6 små hull med små dekorative kakeutstikkere eller bruk en liten kniv til å skjære ut dampslisser mot midten. Skje fyllet med eventuelle væskesamlinger inn i skallet, legg smør i små klatter over fyllet, og dekk med toppdeigen. Trim toppdeigen med kjøkkensaks, og la det være igjen en 1,3 cm kant. Brett over kanten av toppdeigen under bunnen og trykk den mot kanten av paiformen for å forsterke kanten, deretter pynt den dekorativt med en krøll og pensle med eggvask. Stek paien på den varme bakeplaten i ovnen i 30 minutter, og dekk deretter kantene med en paishield eller aluminiumsfolie for å forhindre overbruning. Senk ovnstemperaturen til 190°C (375°F) og fortsett å steke til skallet er gyllent og fyllet bobler, i ytterligere 45–50 minutter. La paien avkjøle helt på en rist, ca. 4 timer (fyllet vil være rennende hvis paien er for varm).