
Lys sitronlagkake
oppskrift på en fantastisk sitronkake med lag, perfekt for sommerdesserter. enkel å lage og frisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje pulverisert sukker
- 1/2 teskje salt
- 1/2 kopp smørfett
- 3 til 4 spiseskjeer kaldt vann
- 1 1/2 kopp sukker
- 6 spiseskjeer maisstivelse
- 1/4 teskje salt
- 1/3 kopp fersk sitronjuice
- 1/2 kopp kaldt vann
- 3 eggeplommer, godt pisket
- 2 spiseskjeer smør
- 1 1/2 kopp kokende vann
- 1 teskje sitronekstrakt
- 1 teskje sitronzest, valgfritt
- 3 dråper gult matfargestoff
- 1 kopp pulverisert sukker
- 8 unser kremost, myknet
- 1 1/2 kopp kald helmelk
- 2 pakker instant sitronpudding
- 1 kopp pulverisert sukker
- 8 unser kremost, myknet
- 16 unser pisket krem eller dessertsaus
Fremgangsmåte
- 1Paibunn: Visp melet med en gaffel mens det fortsatt er i posen eller boksen. Skje forsiktig ut melet i målebeger. (Dette reduserer melet med opptil 1/8 til 1/4 kopp).
- 2Sikt deretter melet, melis og salt. Tilsett smørfett og skjær det inn med en paideigskutter til det ligner erterstørrelse biter. Tilsett kaldt vann gradvis til deigen akkurat er fuktig. Legg deigen på bakepapir og samle den til en ball fra de ytre hjørnene. Trykk deigen ut til en 15 cm stor pannekakelignende form. Pakk inn med plastfolie.
- 3Kjøl ned i minst 30 minutter, og kjevle ut mellom to store stykker plastfolie. Fjern den ene siden av plastfolien, strø eventuelt med litt mel hvis nødvendig, og legg deigen i en 23 cm dyp glassform.
- 4Fjern plastfolien og pynt kantene med en gaffel. Prikk bunnen og sidene med en gaffel. Kjøl i 30 minutter.
- 5Forvarm ovnen til 220 °C. Stek i 7 til 10 minutter eller til den er gyllenbrun. Bruk ekstra paideig til utstikkere i former av sitroner, stjerner osv. til pynt.
- 6Bunnlag: I en kjele kombineres sukker, maisstivelse og salt. Bland med en visp; rør inn sitronsaft og kaldt vann; tilsett deretter eggeplommer og bland til jevnt. Tilsett smør og rør gradvis inn kokende vann. Kok opp under konstant omrøring over middels varme; la koke i 2 minutter; fjern fra varmen og tilsett sitronekstrakt, sitrusskall og matfarge. La det avkjøles delvis i 30 minutter, og hell deretter i den forstekte paibunnen. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter før du legger på neste lag.
- 7Andre lag: I en liten bolle, pisk sammen sukker og kremost med en slikkepott til det er glatt. Tilsett melk og rør godt. Tilsett pudding og pisk med en elektrisk mikser i 2 minutter til det tykner. Hell over det første laget. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 8Topplag: Pisk sammen sukker og kremost til det er glatt. Vend inn Cool Whip og fordel på den avkjølte sitronpuddingen. Pynt med ekstra paideigutstikkere, sitrusfrukter eller mynteblader. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.