Pekanbourbonsaus med karamell

Pekanbourbonsaus med karamell

Lær hvordan du lager en deilig pecan bourbon karamellsaus. Perfekt som tilbehør til iskrem, kaker og desserter. En enkel oppskrift for søte fristelser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 3 spiseskjeer bourbon
  • 1 teskje fersk sitronsaft
  • 1 kopp ristet, hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1I en tørr, tung kjele kok sukker over moderat lav varme, og rør sakte med en gaffel (for å hjelpe sukkeret å smelte jevnt), til det er smeltet og har en lys gylden farge. Kok karamellen, uten å røre, og sving kjelen forsiktig, til den blir dyp gylden. Ta kjelen av varmen og tilsett forsiktig fløte, bourbon, sitronsaft og pekannøtter (karamellen vil dampe og stivne). Sett kjelen tilbake på varmen og la sausen småkoke under omrøring til karamellen er oppløst, ca. 5 minutter. Hell sausen i en bolle og la den avkjøle litt. (Saften kan oppbevares, dekket og avkjølt, i 2 uker.)
  2. 2I en tørr, tung kjele kok sukker over moderat lav varme, og rør sakte med en gaffel (for å hjelpe sukkeret å smelte jevnt), til det er smeltet og har en lys gylden farge. Kok karamellen, uten å røre, og sving kjelen forsiktig, til den blir dyp gylden. Ta kjelen av varmen og tilsett forsiktig fløte, bourbon, sitronsaft og pekannøtter (karamellen vil dampe og stivne). Sett kjelen tilbake på varmen og la sausen småkoke under omrøring til karamellen er oppløst, ca. 5 minutter.
  3. 3Hell sausen i en bolle og la den avkjøle litt. (Saften kan oppbevares, dekket og avkjølt, i 2 uker.)