
Tranebær- og valnøttkaker med smuler
Lær hvordan du lager deilige cranberry walnut crumb cakes. En perfekt dessert for høstsesongen med friske bær og sprø topping.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 ss usaltet smør (1 stang), romtemperert, pluss litt til smøring av formene
- 1 kopp granulert sukker
- 3 egg
- 2 kopper siktet hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1 kopp rømme
- 1/2 kopp tørkede tranebær, kirsebær eller rosiner
- 3/4 kopp lyst brunt sukker, pakket
- 1 ss hvetemel
- 1 ts malt kanel
- 2 ss kaldt usaltet smør, i biter
- 1 kopp grovhakkede valnøtter eller pekannøtter
- Utstyr: Noen muffinsformer på 4 unser (ca. 113 g); papirformer med ribbet mønster
Fremgangsmåte
- 1Lag kaken. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Kle muffinsformene med papirformer.
- 3I en mikser utstyrt med en paddle-vedlegg (eller ved bruk av håndmikser), krem smøret til det er glatt. Mens mikseren går, tilsett sakte sukkeret. Tilsett eggene ett om gangen, vent med å tilsette neste før det forrige er godt innarbeidet, og bland til det er lyst og luftig.
- 4Sikt sammen mel, natron, bakepulver og salt. Arbeid i omganger og tilsett melblandingen i smør- og sukkerblandingen, vekselvis med klatter av rømme. Bland inn tyttebærene. Hell eller skje røren i de forberedte formene, og fyll dem ikke mer enn 3/4 fulle.
- 5Lag Topping: Bland brunt sukker, mel og kanel i en middels stor bolle. Tilsett smørbitene og bruk fingertuppene til å kna ingrediensene sammen til en sandaktig, smuldrete blanding. Bland inn valnøttene. Strø blandingen over kakene.
- 6Stek til de er hevet og har fått en gyllenbrun farge, ca. 20 til 25 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter i formen.