Tranebær- og valnøttkaker med smuler

Tranebær- og valnøttkaker med smuler

Lær hvordan du lager deilige cranberry walnut crumb cakes. En perfekt dessert for høstsesongen med friske bær og sprø topping.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 8 ss usaltet smør (1 stang), romtemperert, pluss litt til smøring av formene
  • 1 kopp granulert sukker
  • 3 egg
  • 2 kopper siktet hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1 kopp rømme
  • 1/2 kopp tørkede tranebær, kirsebær eller rosiner
  • 3/4 kopp lyst brunt sukker, pakket
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss kaldt usaltet smør, i biter
  • 1 kopp grovhakkede valnøtter eller pekannøtter
  • Utstyr: Noen muffinsformer på 4 unser (ca. 113 g); papirformer med ribbet mønster

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Kle muffinsformene med papirformer.
  3. 3I en mikser utstyrt med en paddle-vedlegg (eller ved bruk av håndmikser), krem smøret til det er glatt. Mens mikseren går, tilsett sakte sukkeret. Tilsett eggene ett om gangen, vent med å tilsette neste før det forrige er godt innarbeidet, og bland til det er lyst og luftig.
  4. 4Sikt sammen mel, natron, bakepulver og salt. Arbeid i omganger og tilsett melblandingen i smør- og sukkerblandingen, vekselvis med klatter av rømme. Bland inn tyttebærene. Hell eller skje røren i de forberedte formene, og fyll dem ikke mer enn 3/4 fulle.
  5. 5Lag Topping: Bland brunt sukker, mel og kanel i en middels stor bolle. Tilsett smørbitene og bruk fingertuppene til å kna ingrediensene sammen til en sandaktig, smuldrete blanding. Bland inn valnøttene. Strø blandingen over kakene.
  6. 6Stek til de er hevet og har fått en gyllenbrun farge, ca. 20 til 25 minutter. La dem avkjøle i 10 minutter i formen.