Panna Cotta

Panna Cotta

oppskrift på panna cotta, en klassisk italiensk dessert med krem og vanilje. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 4 unser tung krem
  • 10 unser melk
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 vaniljestang, delt på langs, skrap ut innholdet
  • 2/3 kopp fersk ricotta, se oppskrift nedenfor
  • 2 1/2 gelatinplater eller 1 1/4 teskje gelatinpulver, bløtlagt i en bolle med vann fra springen
  • 1/2 kopp tung krem, pisket
  • 2 spiseskjeer finhakkede syltede sitroner, se oppskrift nedenfor
  • 1 pund assorterte ferske bær
  • 2 kopper fersk bringeripspuré, se oppskrift nedenfor
  • 6 kopper hel melk
  • 6 unser yoghurt
  • 6 unser tung krem
  • En klype salt
  • 10 sitroner, helst Meyers, delt på tvers, med saft og kjerne fjernet
  • Vann, til blansing
  • 1 pund sukker
  • 2 kurver bringebær
  • 1/2 kopp sukker
  • Sitronsaft, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, bland sammen kremfløte, melk, sukker og vaniljestang. Kok opp. Slå av varmen og visp inn ricotta. Sil over i en bolle over is.
  2. 2Tøm gelatinplatene og visp dem sakte inn i den avkjølende blandingen. La den avkjøles til romtemperatur. Vend forsiktig inn den piskede fløten. Til slutt vender du inn de finhakkede søte sylteagurlemønene.
  3. 3Fordel 1/4 kopp bær i bunnen av et avkjølt martiniglass. Gjenta prosessen med de resterende 7 glassene. Fordel kremen jevnt i de 8 glassene. Jevn ut toppen og la dem avkjøles i minst 1 time.
  4. 4Hell omtrent 2 unser fersk bringebærpuré eller nok til å dekke overflaten på panna cottaen. La den stå i kjøleskapet i minst 1 time for å stivne helt. Server kald.
  5. 5I en kjele, visp sammen alle de ovennevnte ingrediensene. Over middels varme, kok opp blandingen sakte. Når den begynner å koke, slå av varmen, rør en gang og la den stå i 2 minutter.
  6. 6Dekk en sil med et dobbelt lag osteklede. Hell langsomt blandingen i silen og la den renne av i ca. 15 minutter, eller til osten er tykk. Overfør fersk ricotta til en ikke-reaktiv beholder. Oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
  7. 7Utbytte: 1 ½ kopp
  8. 8Kok opp en kjele med vann. Blansjer de rensede sitronhalvdelene i 1 minutt. Sil av vannet. Gjenta prosessen 2 ganger til, og bruk ferskt vann hver gang. Etter siste blansjering, sil av skallet.
  9. 9I en kjele, kok opp sukker og vann, og la det koke i 5 minutter. Tilsett de blansjerte skivene og kok i ytterligere 5 minutter. Slå av varmen og overfør til en lukket beholder. La det avkjøles i kjøleskapet. Dette kan oppbevares i måneder. Bruk etter behov.
  10. 10Utbytte: 900 gram
  11. 11Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la det småkoke til det tykner. Sil av. Bruk etter behov.
  12. 12Utbytte: 2 kopper