Enkel spansk tortilla
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull spansk tortilla. En perfekt rett for frokost, lunsj eller kveldsmat. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje
- 4 store Yukon Gold-poteter, skrelt og skåret i ca. 3 mm tykke skiver, se Kok's Note*
- 1/2 stor gul løk, hakket
- 6 store egg
- 1/4 kopp melk
- Salt og nykvernet svart pepper
- Hakket flatbladpersille til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Varm olivenoljen i en 25-centimeters stekepanne over middels høy varme i 1 minutt. Reduser varmen til middels og tilsett potetskivene litt etter litt slik at de ikke klistrer seg sammen. Tilsett løken og kok, rør av og til, til potetene er møre og løken er gyllen, men ikke brun, omtrent 10 minutter. Plasser en sil over en bolle i vasken og overfør potetene og løken for å renne av; reserver oljen.
- 3Visp eggene, melken, saltet og pepperet sammen i en stor bolle. La overflødig olje renne av potet- og løkblandingen. Tilsett potetene og løken i eggeblandingen og bland godt til alt er jevnt fordelt. Sett bollen til side i ca. 15 minutter for at potetene skal slippe ut noe av stivelsen i eggene.
- 4Varm 3 spiseskjeer av den reserverte olivenoljen i en middels stor non-stick stekepanne over middels høy varme i 1 minutt. Hell egge- og potetblandingen i pannen, og roter pannen i en sirkulær bevegelse for å fordele blandingen jevnt. Senk varmen til middels lav og rist pannen et par ganger for å forhindre at det setter seg fast (ved å riste pannen, sørger du for at eggene og potetene løsner fra bunnen). Kok tortillaen i omtrent 5 minutter, eller til potetene på bunnen begynner å bli gyldne. Sett pannen i ovnen og stek i 6 til 8 minutter, eller til den er nesten stivnet. Ta ut av ovnen, og legg en stor flat tallerken oppå pannen, og vend pannen opp ned. Tortillaen skal løsne lett. Tilsett en spiseskje av den reserverte olivenoljen i pannen og skyv tortillaen tilbake i pannen for å steke den andre siden til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter.
- 5Slå av varmen og sett pannen til side til tortillaen er avkjølt til romtemperatur. Overfør tortillaen til en tallerken, dryss over persille, og server ved romtemperatur, skåret i trekanter eller firkanter.
- 6*Kokketips: Yukon-potetene bør skjæres i tynne skiver med en mandolin.*