
Senneps- og sjalottløkvinaigrette
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull mustard shallot vinaigrette. Perfekt til salater og som en frisk dressing. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp champagneeddik
- 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1 spiseskje kløverhonning
- 4 store, skrellede sjalottløk, tynne skiver, ca. 1/4 kopp
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje malt hvit pepper
- 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en foodprosessor med skarp kniv, kjør eddik, sennep, honning, sjalottløk, salt og pepper til sjalottløken er finhakket. Mens maskinen går, tilsett oljen i en tynn stråle til all oljen er blandet inn og dressingen har fått en silkeaktig, jevn konsistens. Dressingen kan oppbevares, dekket, i kjøleskapet i opptil én uke, men bør tas ut og varmes opp til romtemperatur før bruk.