
Semuljegrøt med ripsaus
oppskrift på semolina pudding med frisk ripsaus, perfekt som dessert eller frokost. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kvart melk
- 3 1/2 unser sukker
- 1 3/4 unser smør
- 3 unser semulegryn
- Nonstick-kokkespray
- 12 1/4 unser ferske ripsbær
- 1/2 kopp vann
- 1/4 kopp sukker
- 1 sitron, presset juice
Fremgangsmåte
- 1Bland melk, sukker og smør i en kjele og kok opp. Tilsett semolina, og kok under omrøring kontinuerlig til blandingen tykner. Hell puddingen i fire 4-unse kopper som er skylt i kaldt vann og lett sprayet med non-stick kokespray.
- 2Kok currants med vann, sukker og sitronsaft. Kok til sukkeret er oppløst og currants er veldig myke, omtrent 10 minutter. Kjør blandingen i en blender til den er jevn, og sil deretter gjennom en sikt for å få en glatt saus.
- 3Sett puddingen og sausen i kjøleskapet til de er kalde, ca. 2 timer. Vend puddingen ut av koppene på dessertfat og pynt med saus.