Thailandsk biffsalat
Lær hvordan du lager en autentisk thai beef salad med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommermåltidet eller en frisk forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp soyasaus
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1 kopp hakket ingefær
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1 kopp risvinseddik
- 340 gram stripesteak
- 6 kopper strimlet savoykål
- 1 kopp strimlet lilla kål
- 2 grønne løk, hakket
- 1 kopp hakket koriander
- 2 spiseskjeer svarte sesamfrø
- 1 kopp dyptfrityrsteikte won ton-strimler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en liten bolle, bland soyasaus, brunt sukker, ingefær, hvitløk og eddik. Sett til side i romtemperatur.
- 3Pensle kjøttet rikelig med noe av dressingen og legg det på et stekebrett. Stek kjøttet i ca. 30 minutter. Ta det ut av ovnen og avkjøl.
- 4Når kjøttet er avkjølt, skjær det i 0,5 cm brede strimler. I en stor bolle, bland savoykål og lilla kål. Tilsett grønn løk og koriander. Ha i storfekjøttet og nok dressing til å fukte godt. Tilsett 1 ½ ss sesamfrø og vend det hele igjen. Legg det på en tallerken. Topp med resten av sesamfrøene og de stekte wontonene.