Grillet kyllinglår marinert i sitrus

Grillet kyllinglår marinert i sitrus

Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på grillede kyllinglår marinert i sitrus, perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 til 3 pund kyllinglår, med bein og skinn, trimmet for overflødig fett
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/4 til 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 1 sitron, revet skall og saften
  • 1 appelsin, revet skall og saften
  • 1 lime, revet skall og saften
  • Noen dryss cayennepepper
  • 10 kvister fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Krydre kyllinglårene rikelig med salt og pepper. I en ikke-reaktiv ildfast form stor nok til å romme all kyllingen, visp sammen vegetabilsk olje, sitruszest og saft, cayennepepper og timian. Legg kyllinglårene i formen og vend dem slik at de blir dekket av marinaden. La dem marinere i minst 30 minutter, eller opptil et par timer i kjøleskapet.
  3. 3Forvarm grillen. Ta kyllingen ut av marinaden og la overflødig marinade renne av. Legg kyllingen på den varme grillen, uten å overfylle den. Grill til den er gjennomstekt, og snu den av og til, i omtrent 15 minutter totalt, avhengig av hvor varm grillen er. Server umiddelbart.