Grillet kyllinglår marinert i sitrus
Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på grillede kyllinglår marinert i sitrus, perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 til 3 pund kyllinglår, med bein og skinn, trimmet for overflødig fett
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 1/4 til 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 sitron, revet skall og saften
- 1 appelsin, revet skall og saften
- 1 lime, revet skall og saften
- Noen dryss cayennepepper
- 10 kvister fersk timian
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Krydre kyllinglårene rikelig med salt og pepper. I en ikke-reaktiv ildfast form stor nok til å romme all kyllingen, visp sammen vegetabilsk olje, sitruszest og saft, cayennepepper og timian. Legg kyllinglårene i formen og vend dem slik at de blir dekket av marinaden. La dem marinere i minst 30 minutter, eller opptil et par timer i kjøleskapet.
- 3Forvarm grillen. Ta kyllingen ut av marinaden og la overflødig marinade renne av. Legg kyllingen på den varme grillen, uten å overfylle den. Grill til den er gjennomstekt, og snu den av og til, i omtrent 15 minutter totalt, avhengig av hvor varm grillen er. Server umiddelbart.