Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekake

Sjokoladekake

lær hvordan du lager en deilig sjokoladekake med denne enkle oppskriften. perfekt for bursdager, helger eller når du har lyst på noe søtt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 staver usaltet smør, myknet, pluss mer til å smøre formen
  • 2 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp usøtet kakaopulver (ikke Dutch-behandlet)
  • 1 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje havsalt
  • 1 1/4 kopper lettbrunt sukker, pakket
  • 1/2 kopp sukker, granulert
  • 4 egg, romtempererte i 30 minutter
  • 1/3 kopp semisøt sjokolade, smeltet og avkjølt
  • 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper kulturmelk (eller 1 kopp melk pluss 1 spiseskje sitronsaft)

Fremgangsmåte

  1. 1Sett et rør i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør to 23 cm runde kakeformer med non-stick-belegg. Legg et stykke bakepapir i bunnen av hver form, og smør deretter papiret.
  2. 2Sikt mel, kakao, natron og salt sammen på bakepapiret. Med en elektrisk mikser på middels høy hastighet, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig, ca. 4–5 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og bland godt mellom hver gang før du tilsetter neste egg. Rør inn sjokolade og vanilje, og sørg for å blande godt. Skru mikseren ned på lav og tilsett de tørre ingrediensene litt etter litt, vekselvis med kulturmelk, i tre omganger, start og slutt med de tørre ingrediensene. Sørg for å blande godt mellom hver tilsetning.
  3. 3Fordel halvparten av røren i hver form og jevn ut overflaten med en slikkepott eller smørkniv. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 25 minutter. Ta kakene ut av ovnen og sett dem på rist for å avkjøle i omtrent 10 minutter. Løsne kantene på kakene fra formen med en kniv, og snu dem deretter ut på ristene. Fjern bakepapiret og la kakene avkjøle helt.