
Vanilje Panna Cotta
Lær hvordan du lager en kremet og velsmakende vanilla panna cotta med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 spiseskjeer vann
- 1 spiseskje gelatinpulver
- 4 kopper kremfløte
- 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 1/2 kopp sukker
- Blandet bær
- Satinsjokoladesaus, oppskrift følger
- 2 unser usøtet sjokolade
- 4 1/2 unser semisøtet sjokolade
- 1/4 kopp lys mais sirup
- 1/3 kopp varmt vann
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland vann og gelatin og la det trekke i ca. 10 minutter (rør ikke). I mellomtiden, i en middels stor kjele, varm opp fløte, vaniljestang og sukker til det begynner å småkoke over middels varme, og rør av og til for å løse opp sukkeret. Så snart det småkoker, slå av varmen og tilsett gelatinblandingen, og rør til gelatin er oppløst. Hvis gelatin ikke er helt oppløst innen 3 minutter, sett kjelen tilbake på varmen og varm forsiktig opp til det er løst opp. Hell blandingen i 6 til 8 ramekiner eller dessertskåler. Sett kaldt, uten lokk, i 2 timer.
- 2Satin sjokoladesaus: I den øverste delen av et dobbelkoker, smelt de to sjokoladene over dampende vann. Rør konstant til de er smeltet, og visp inn sirup og vann uten å fjerne dobbelkokeren fra varmen. Visp til sausen er glatt og blank. Sausen kan lages opptil 24 timer i forveien og oppbevares i kjøleskap. For å varme opp igjen, rør over lav varme eller varm i mikrobølgeovn.
- 3For å servere panna cotta, dypp koppene i varmt vann i 10 sekunder, og snu deretter panna cottan ut på dessertfat (eller server i koppene). Omgi hver panna cotta med bær og satin sjokoladesaus.