Hjemmelaget mozzarella

Hjemmelaget mozzarella

oppskrift på hvordan du lager hjemmelaget mozzarella hjemme. enkel, rask og fersk mozzarella laget fra bunnen av.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 gallon vann, delt
  • 3 pund hel melk mozzarellaost, i terninger (tilgjengelig på spesialbutikker med italienske produkter)
  • 4 spiseskjeer salt, delt, pluss mer for servering
  • Tomater, skivet, til servering
  • Basilikum, til servering
  • Extra virgin olivenolje, til servering
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, kok opp en gallon vann.
  2. 2I en stor bolle, del opp mozzarellakremen i små biter. Rør inn 2 spiseskjeer salt, og sett til side.
  3. 3I en annen stor bolle, salt den andre gallon vannet med resten av saltet og tilsett så mye is som den kan romme.
  4. 4Her blir det litt tricky. Hell forsiktig det kokende vannet over den saltede kremen. Når ostemassen begynner å smelte, rør forsiktig med en tresleiv i 1 minutt. Dypp begge hendene i isvannet så lenge du klarer, fordi du skal nå strekke mozzarellaen i kokende varmt vann. Ostemassen har samlet seg i bunnen av bollen, og nå må du jobbe raskt for å unngå at den koker for mye.
  5. 5Dypp hendene i det varme vannet og begynn å strekke mozzarellaen. Ved å strekke osten sikrer du at alle ostemassene har smeltet helt. Ostemassen blir utrolig myk og får en glatt, skinnende overflate, og den lukter fantastisk. Form mozzarellaen til tomatstørrelse baller, og legg dem deretter i isvannet for å stoppe kokeprosessen. Jobb raskt, for jo lenger mozzarellaen ligger i det varme vannet, desto mer blir den gummiaktig.
  6. 6Pakk hver mozzarella-ball tett inn i plastfolie og oppbevar i kjøleskapet i opptil en uke.
  7. 7Server osten med de beste tomatene du kan finne, helt fersk basilikum, extra virgin olivenolje, salt og nykvernet pepper.