Sunne frokostmuffins

Sunne frokostmuffins

Lær hvordan du lager deilige og sunne frokostmuffins som gir deg en god start på dagen. En enkel oppskrift perfekt for travle morgener.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • Smør eller kokespray til smøring av formen
  • 1/2 kopp mandelmel
  • 1/2 kopp linfrømel
  • 1/2 kopp havregryn
  • 1/2 kopp speltmel
  • 1/2 kopp fullkornsmel
  • 1/3 kopp brunt sukker
  • 2 teskjeer natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • 3/4 kopp (pluss/minus) kulturmelk
  • 1/2 kopp eplesaus, oppskrift følger
  • 2 modne bananer, most
  • 1 kopp valnøtter, hakket
  • 1/2 kopp rosiner
  • 2,7 kg blandede eplesorter (Gala, Honeycrisp, Golden Delicious), skrellet, kjernet og delt i åttendedeler
  • 1 kopp eplejuice eller vann
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1/2 kopp lyst brunt sukker
  • 1 teskje kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør eller spray en muffinsform med 12 hull grundig med smør eller kokespray.
  2. 2I en stor bolle blander du sammen mandelmel, linfrømel, havregryn, speltmel, sammalt hvete, brunt sukker, natron og bakepulver. I en separat bolle pisker du egg og eggehvite sammen. Tilsett eggeblandingen i de tørre ingrediensene sammen med kulturmelk, eplesaus og bananer. Rør forsiktig sammen, men unngå å overblande. Vend inn valnøtter og rosiner.
  3. 3Fordel røren i muffinsformene og stek til de er gjennomstekte, ca. 18–20 minutter.
  4. 4Ha epler, eplejuice og sitronsaft i en kjele og kok opp over middels høy varme. Senk varmen og la det småkoke til eplene er myke, ca. 15 minutter. Rør inn sukkeret og la det smelte. Tilsett kanel og rør godt.
  5. 5Kjør epleblandingen i en food processor, blender eller matmølle til den er jevn. Hvis du ikke skal bruke den med en gang, la den avkjøle og oppbevar den deretter i kjøleskapet.