Persille og tabbouleh
oppskrift på persille og tabouleh, en frisk salat fra middelhavet. perfekt som forrett eller sideskål, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp medium grovt bulgurhvete
- Vann til å dekke
- 4 kopper (pakket) fersk persille
- 1 kopp (pakket) fersk mynteblader
- 1 til 2 bunt frisk gressløk
- Revet sitronskall og saften av 1 sitron (eller mer etter smak)
- 1/3 kopp (eller mer etter smak) ekstra virgin olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 modne tomater, renset og skåret i 1/2-tommers terninger
Fremgangsmåte
- 1Dekk bulgurhvete med kaldt vann, en tomme over, og la den trekke i 30 minutter. I mellomtiden, i en matprosessor, finhakk persillen (du trenger 2 kopper hakket) og mynten (du trenger 1/2 kopp hakket), og kutt gressløken (du trenger 1/2 kopp hakket).
- 2Når bulguren har puffet opp, sil av vannet og overfør den til et rent kjøkkenhåndkle eller et dobbelt lag med osteklede. Klem ut overflødig vann; kornene skal være fuktige og møre, ikke vannaktige.
- 3Overfør bulgurhvete til en bolle og tilsett den hakkede persillen, mynten og gressløken. Rør inn sitronskall, sitronsaft og olivenolje. Vend godt sammen og smak til med salt og pepper. Tilsett mer sitronskall, sitronsaft eller olivenolje etter smak.
- 4Overfør kornene til en seng av salatblader eller bruk dem som en base for kveitefileten; topp med tomater.