Hjemmelaget yoghurt

Hjemmelaget yoghurt

lag din egen yoghurt hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for frokost eller som snack. sunn og deilig hjemmelaget yoghurt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 kvart melk
  • 1 kopp fløteblanding
  • 1 spiseskje naturell yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland melk og fløte i en kjele. Kok opp på lav varme. Fjern fra varmen og overfør til en ren bolle. La avkjøle til 45 grader Celsius. Tilsett yoghurt og visp kraftig.
  2. 2Dekk bollen med plastfolie, og pakk den godt inn i tykke håndklær eller et teppe. Sett den på et varmt sted i 6 til 8 timer, eller lenger etter smak. Jo lenger yoghurten står, desto mer syrlig blir den. Oppbevar i lufttette beholdere i kjøleskapet.