Hjemmelaget yoghurt
lag din egen yoghurt hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt for frokost eller som snack. sunn og deilig hjemmelaget yoghurt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kvart melk
- 1 kopp fløteblanding
- 1 spiseskje naturell yoghurt
Fremgangsmåte
- 1Bland melk og fløte i en kjele. Kok opp på lav varme. Fjern fra varmen og overfør til en ren bolle. La avkjøle til 45 grader Celsius. Tilsett yoghurt og visp kraftig.
- 2Dekk bollen med plastfolie, og pakk den godt inn i tykke håndklær eller et teppe. Sett den på et varmt sted i 6 til 8 timer, eller lenger etter smak. Jo lenger yoghurten står, desto mer syrlig blir den. Oppbevar i lufttette beholdere i kjøleskapet.