
Dyp sjokoladepudding
oppskrift på dypt sjokoladepudding for sjokoladeelskere. enkel å lage, perfekt for en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp sukker (sukker)
- 4 spiseskjeer maisstivelse
- 1/3 kopp pluss 1 spiseskje usøtet Dutch-prosesskakao
- 1/8 teskje salt
- 2 ½ kopper helmelk eller erstatning med 2 prosent melk
- 4 store eggeplommer
- ½ kopp kremfløte
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 115 gram god kvalitets bittersøt eller semisøt sjokolade, hakket
- Lett søtet pisket krem, til servering, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 1Ha sukker i en stor bolle. Sikt over den maisstivelse, kakaopulver og salt. Tilsett ½ kopp av melken og rør blandingen til en tykk pasta. Lett pisk eggeplommene, og tilsett dem deretter i maisstivelsesblandingen, mens du visper for å blande godt. Pakk en fuktig kjøkkenklut rundt bunnen av bollen for å forhindre at den glir når den varme melken tilsettes.
- 2I mellomtiden, i en tykkbunnet kjele på 2 liter, kombiner resten av melken og fløten. Kok opp, og fjern deretter kjelen fra varmen. Hell en liten mengde av den varme væsken i maisstivelses- og kakaoblandingen, mens du visper konstant. Fortsett å vispe inn melk- og fløtemelken gradvis i bollen, til all væsken er innarbeidet og blandingen er glatt. Skyll ut kjelen som ble brukt til å varme opp melken og fløten, men ikke tørk den – dette vil bidra til å forhindre at puddingen brenner seg i bunnen. Hell vaniljen i den varme blandingen i kjelen.
- 3Ha en finmasket sil klar over en mellomstor bolle. Sett kjelen tilbake på komfyren og rør med en tresleiv over lav til middels lav varme til puddingen tykner, ca. 5 til 7 minutter. Den skal nærme seg, men aldri helt nå, kokepunktet, og ha en konsistens som majones når den er ferdig. Denne puddingen oppfører seg merkelig, du kan frykte at noe har gått galt, men fortsett! Den vil bli stadig klumpete, og når den når riktig tykkelse, vil den virke ganske chunky – ikke vær redd! Raskt fjern kjelen fra varmen og sil innholdet i den rene bollen, mens du presser ut puddingen med en slikkepott.
- 4Tilsett den finhakkede eller revne sjokoladen i to omganger, og rør forsiktig med en ren tresleiv eller rubber spatula til sjokoladen er smeltet og jevnt inn i puddingen. Fordel puddingen i 6 til 8 serveringsskåler eller glass, og la den avkjøle i minst 6 timer eller over natten. Hvis du ønsker at puddingen skal ha en glatt overflate, dekk den med plastfolie mens den fortsatt er varm. Hvis en skinnaktig overflate på sjokoladepuddingen gjør deg nostalgisk, vent til puddingen er kald før du dekker den. Puddingen kan lages opptil 2 dager i forveien.
- 5Server som den er, eller med en klatt lett søtet pisket krem for en virkelig luksuriøs dessert.