Festmayonnaise

Festmayonnaise

Lær hvordan du lager en deilig party mayonnaise med en enkel oppskrift. Perfekt til festbordet eller som dip. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 2. 2 spiseskjeer limesaft
  • 3. 1 eggeplomme*
  • 4. 1 helt egg*
  • 5. 1 teskje fint salt
  • 6. 1 teskje tørket sennep
  • 7. 1/4 teskje sukker
  • 8. Lidt under 2 kopper saflor- eller maisolje (2 kopper minus 2 til 3 spiseskjeer)
  • 9. 2 til 3 spiseskjeer chilolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Tilsett alle de våte ingrediensene (unntatt oljen, som er en væske, men ikke regnes som "våt") i foodprosessorens bolle sammen med salt, sennep og sukker. Pulsér 5 ganger. Sett på maskinen og tilsett oljen i en jevn strøm til den er godt innarbeidet. La den stå i romtemperatur i 2 timer. Oppbevar i kjøleskap i opptil 1 uke.
  2. 22. *ADVARSEL MOT RÅEGG
  3. 33. Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lett kokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller andre matbårne sykdommer. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi at du kun bruker ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngår kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.