
Festmayonnaise
Lær hvordan du lager en deilig party mayonnaise med en enkel oppskrift. Perfekt til festbordet eller som dip. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 2. 2 spiseskjeer limesaft
- 3. 1 eggeplomme*
- 4. 1 helt egg*
- 5. 1 teskje fint salt
- 6. 1 teskje tørket sennep
- 7. 1/4 teskje sukker
- 8. Lidt under 2 kopper saflor- eller maisolje (2 kopper minus 2 til 3 spiseskjeer)
- 9. 2 til 3 spiseskjeer chilolje
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett alle de våte ingrediensene (unntatt oljen, som er en væske, men ikke regnes som "våt") i foodprosessorens bolle sammen med salt, sennep og sukker. Pulsér 5 ganger. Sett på maskinen og tilsett oljen i en jevn strøm til den er godt innarbeidet. La den stå i romtemperatur i 2 timer. Oppbevar i kjøleskap i opptil 1 uke.
- 22. *ADVARSEL MOT RÅEGG
- 33. Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lett kokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller andre matbårne sykdommer. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi at du kun bruker ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngår kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.