Borsjtj

Borsjtj

oppskrift på borscht, en varm og smakfull russisk rødbetsuppe. perfekt for vinteren og helårskos. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 kopper vann
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 450 gram rødbeter (omtrent 2 mellomstore rødbeter), skrelt og revet
  • 4. 1 middels gulrot, skrelt og revet
  • 5. 4 stilker selleri, trimmet og hakket
  • 6. 2 store steak- eller Jersey-tomater, hakket
  • 7. 3 hele allehånde-berfrukter
  • 8. 2 teskjeer dillfrø
  • 9. 1 fersk laurbærblad
  • 10. 2 eller 3 kvister persille
  • 11. 2 eller 3 kvister dill
  • 12. 1 kvist timian
  • 13. 1 spiseskje rapsolje
  • 14. 1 bunt toskansk grønnkål eller mangold, med de tykke stilkene fjernet og skåret i bånd
  • 15. 1 gulrot, revet
  • 16. 1/4 hode grønnkål, trimmet og tynne skiver
  • 17. Diamond Crystal kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 18. Sitronjuice, til servering
  • 19. Crème fraîche, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag rødbetsbuljong: Kombiner alle ingrediensene til buljongen i en stor kjele og kok opp; skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 1 ½ til 2 timer. Når buljongen er avkjølt nok til å håndtere, sil den gjennom en finmasket sikt, og press ned på blandingen for å trekke ut all væsken. Kast avfallsstoffene og sett buljongen til side; den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke. Lag suppen: Hell oljen i en stor gryte; varm opp på middels varme og tilsett grønnkål, gulrot og kål. Kok, rør jevnlig, til grønnkålen og kålen er al dente. Hell den reserverte buljongen i gryten og rør om. Krydre med salt og pepper etter smak. Server borsjten varm; avslutt hver skål med en klype sitronsaft og litt crème fraîche.
  2. 22. Lag rødbetsbuljong: Kombiner alle ingrediensene til buljongen i en stor kjele og kok opp; skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 1 ½ til 2 timer. Når buljongen er avkjølt nok til å håndtere, sil den gjennom en finmasket sikt, og press ned på blandingen for å trekke ut all væsken. Kast avfallsstoffene og sett buljongen til side; den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.
  3. 33. Lag suppen: Hell oljen i en stor gryte; varm opp på middels varme og tilsett grønnkål, gulrot og kål. Kok, rør jevnlig, til grønnsakene er al dente. Hell den reserverte buljongen i gryten og rør om. Krydre med salt og pepper etter smak. Server borsjten varm; avslutt hver skål med en klype sitronsaft og litt crème fraîche.