Sprø sitron- og hvitløkskålchips
Lær hvordan du lager sprø, smakfulle kålchips med sitron og hvitløk. Perfekt som sunn snacks eller forrett. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 bunt krusete grønnkål, stilket og blader revet i 5 cm biter
- 2. 2 teskjeer sitronskall
- 3. 1/2 teskje granulat hvitløkspulver
- 4. 1 spiseskje olivenolje
- 5. Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 6. 3/4 kopp rømme
- 7. 1/4 kopp kulturmelk
- 8. 1 spiseskje sitronsaft
- 9. 1/4 teskje malt spisskummen
- 10. 1/4 teskje paprika
- 11. Koshersalt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til chipsene: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og plasser en rist midt i ovnen.
- 33. Legg grønnkålen på et stekebrett i et jevnt lag. Strø over sitronzest og granulat hvitløk. Drypp over oljen og krydre med salt og pepper etter smak. Stek til de er sprø, ca. 20 minutter.
- 44. Til dippesausen: I en middels stor bolle, visp sammen rømme, kulturmelk, sitronsaft, spisskummen, paprika og litt salt og pepper til det er godt blandet. Server med grønnkålchipsene.