Sprø sitron- og hvitløkskålchips

Sprø sitron- og hvitløkskålchips

Lær hvordan du lager sprø, smakfulle kålchips med sitron og hvitløk. Perfekt som sunn snacks eller forrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 bunt krusete grønnkål, stilket og blader revet i 5 cm biter
  • 2. 2 teskjeer sitronskall
  • 3. 1/2 teskje granulat hvitløkspulver
  • 4. 1 spiseskje olivenolje
  • 5. Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 6. 3/4 kopp rømme
  • 7. 1/4 kopp kulturmelk
  • 8. 1 spiseskje sitronsaft
  • 9. 1/4 teskje malt spisskummen
  • 10. 1/4 teskje paprika
  • 11. Koshersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Til chipsene: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius og plasser en rist midt i ovnen.
  3. 33. Legg grønnkålen på et stekebrett i et jevnt lag. Strø over sitronzest og granulat hvitløk. Drypp over oljen og krydre med salt og pepper etter smak. Stek til de er sprø, ca. 20 minutter.
  4. 44. Til dippesausen: I en middels stor bolle, visp sammen rømme, kulturmelk, sitronsaft, spisskummen, paprika og litt salt og pepper til det er godt blandet. Server med grønnkålchipsene.