Ørret i butterdeig
oppskrift på trout in puff pastry - en elegant rett med fersk ørret innpakket i sprø butterdeig. perfekt for en spesiell anledning eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 (113 gram) ørretfileter, skinn fjernet, eller 6 hele ørreter, renset, skrellet, fillettert og skinnet fjernet
- 2. Salt
- 3. Nykvernet svart pepper
- 4. 2 ss finhakket fersk estragon
- 5. 450 gram ferske gjeddefileter, skinn fjernet
- 6. 2 egg
- 7. 2 ½ kopper kremfløte
- 8. 2 kg butterdeig
- 9. Chive Smørsaus, oppskrift følger
- 10. 4 sjalottløk, finhakket
- 11. ½ bunt estragon, renset og hakket
- 12. 1 kopp hvitvin
- 13. ¼ ts finhakket fersk timian
- 14. 1 kopp kremfløte
- 15. 340 gram smør
- 16. 1 sitron, saften
- 17. Salt og pepper
- 18. 2 bunter gressløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Krydre ørreten med salt, pepper og 1 spiseskje estragon. Sett den i kjøleskapet.
- 22. For å lage fiskemoussen: Mos gjedde i en food processor. Tilsett 1 egg, bland godt, og med motoren i gang, hell i fløten. Sett i kjøleskapet i 2 timer.
- 33. Del paideigen i to deler og kjevle ut hver del slik at den er omtrent 1/3 tomme tykk. Kutt deigen i 12 like store biter som alle er litt større enn fiskefiletene. Legg halvparten av deigbitene på et bakepapirkledd stekebrett. Plasser én fiskefilet i midten av hver deigbit, med skinnsiden ned. Fordel den kalde moussen over fiskefiletene og dekk med en annen filet, med skinnsiden opp. Visp det resterende egget lett til eggepensling. Pensle deigen rundt fisken og dekk med en annen deigplate. Trykk deiglagene godt rundt fiskens kanter for å forsegle. Trim deigen etter fiskens konturer, og bruk den overskytende deigen til å dekorere fisken med skjell, et øye og gjeller. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 44. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 55. Når den er klar, stek fisken i 15 til 20 minutter, eller til deigen er gyllenbrun og midten av moussen er varm (når du stikker inn en pinne i midten i 1 minutt, skal den være varm når den berøres mot leppen).
- 66. Strø fisken med resten av estragonen, 1 spiseskje.
- 77. Server fisken med Chive Smør Sauce.
- 88. I en liten kjele, bland shallot, estragon, vin og timian. Reduser til bare 1/4 kopp væske er igjen. Tilsett fløten og reduser til blandingen tykner litt. Rør sakte inn smøret, en liten bit av gangen. Tilsett sitronsaft, salt og pepper etter smak. Sil sausen over i en liten kjele og rør inn gressløken.