Kylling Sloppy Joes
Lær hvordan du lager deilige chicken sloppy joes med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje rapsolje
- 1/2 løk, hakket
- 1 kopp ketchup
- 1/2 kopp peppergelé
- 1/4 kopp risvinseddik
- 2 spiseskjeer honning
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 1 spiseskje Creole-sennep
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper hakket kokt kyllingkjøtt
- 2 kopper rapsolje
- Salt
- 1 kopp hvetemel
- 2 rødløk, skåret i tynne skiver
- 16 slider-brød
- Bibb-salatblader, til servering
- 2 tomater, skåret i skiver
Fremgangsmåte
- 1For sausen og kyllingen: Varm opp rapsolje i en kjele over høy varme. Tilsett løken og kok den til den er brunet, ca. 8 til 10 minutter. Rør konstant, og tilsett ketchup, peppergelé, eddik, honning, Worcestershire-saus, sennep, litt salt og pepper, og kok til det er gjennomvarmt. (På dette tidspunktet kan du enten bruke det med en gang, eller oppbevare det i kjøleskapet i noen dager.)
- 2Tilsett kjøttet i den varme sausen. Rør godt, og kok til både saus og kjøtt er gjennomvarmet, ca. 5 minutter.
- 3For de stekte løkringene: Varm opp rapsolje i en stor kjele til den når 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) på et sukker- eller frityrtermometer.
- 4Bland litt salt i melet og fordel det på en tallerken. Dypp løkringene i melet og slipp dem forsiktig ned i oljen én etter én, til du har en liten porsjon. Kok til løkringene er gylne, ca. 3 til 5 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Gjenta med resten av løken.
- 5For å montere sandwichene: Rist opp hamburgerbrødene, legg den sauserte kjøttfyllet på brødene og topp med løkringer, salat og tomatskiver.