Kylling Sloppy Joes

Kylling Sloppy Joes

Lær hvordan du lager deilige chicken sloppy joes med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje rapsolje
  • 1/2 løk, hakket
  • 1 kopp ketchup
  • 1/2 kopp peppergelé
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 1 spiseskje Creole-sennep
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kopper hakket kokt kyllingkjøtt
  • 2 kopper rapsolje
  • Salt
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 rødløk, skåret i tynne skiver
  • 16 slider-brød
  • Bibb-salatblader, til servering
  • 2 tomater, skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 1For sausen og kyllingen: Varm opp rapsolje i en kjele over høy varme. Tilsett løken og kok den til den er brunet, ca. 8 til 10 minutter. Rør konstant, og tilsett ketchup, peppergelé, eddik, honning, Worcestershire-saus, sennep, litt salt og pepper, og kok til det er gjennomvarmt. (På dette tidspunktet kan du enten bruke det med en gang, eller oppbevare det i kjøleskapet i noen dager.)
  2. 2Tilsett kjøttet i den varme sausen. Rør godt, og kok til både saus og kjøtt er gjennomvarmet, ca. 5 minutter.
  3. 3For de stekte løkringene: Varm opp rapsolje i en stor kjele til den når 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) på et sukker- eller frityrtermometer.
  4. 4Bland litt salt i melet og fordel det på en tallerken. Dypp løkringene i melet og slipp dem forsiktig ned i oljen én etter én, til du har en liten porsjon. Kok til løkringene er gylne, ca. 3 til 5 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Gjenta med resten av løken.
  5. 5For å montere sandwichene: Rist opp hamburgerbrødene, legg den sauserte kjøttfyllet på brødene og topp med løkringer, salat og tomatskiver.