Svinekotletter med gyllen eplesaus

Svinekotletter med gyllen eplesaus

Lær hvordan du lager saftige pork chops med en deilig gyllen eplesaus. En perfekt oppskrift for en smakfull middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 Golden Delicious- epler, hakket
  • 2. 2 teskjeer sitronsaft
  • 3. 2 unser golden rosiner, en håndfull
  • 4. 2,5 cm fersk ingefærrot
  • 5. 3 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 6. 2 kopper helt naturlig eplejuice eller eplemost, pluss en skvett til sausen i pannen
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 9. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller olivenolje, to ganger rundt pannen
  • 10. 4 (2,5 cm) tykke, benfrie svinefiletstykker av midtstykke, 170–225 gram hver
  • 11. Salt og pepper
  • 12. 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Bland de første åtte ingrediensene i en middels stor kjele plassert over middels høy varme og kok opp til en klumpete saus dannes, 10 til 12 minutter, rør av og til. Hvis sausen begynner å sprute når den bobler, reduser varmen litt, men den bør få lov til å redusere og dannes raskt. Når eplene er myke og sausen har dannet seg, fjern den fra varmen.
  3. 33. Varm opp en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett olje i pannen. Krydre kotelettene på én side med salt og pepper. Bruk en tang, legg kotelettene i den varme pannen med den krydrede siden ned. Krydre den andre siden av kotelettene med salt og pepper. Brun og karamelliser kotelettene i 2 minutter på hver side, og reduser deretter varmen til middels. Kok ytterligere 5 til 6 minutter, snu av og til, til saften renner ut klar. Fjern kotelettene fra varmen og la dem hvile i et par minutter for å la saften fordele seg. Deglaser pannen med en skvett eplejuice og 2 spiseskjeer smør. Hell pannesausen over kotelettene. Fjern ingefæren fra sausen og topp kotelettene med rikelige porsjoner av varm, gyllen eplesaus.