Svinekotletter med gyllen eplesaus
Lær hvordan du lager saftige pork chops med en deilig gyllen eplesaus. En perfekt oppskrift for en smakfull middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 Golden Delicious- epler, hakket
- 2. 2 teskjeer sitronsaft
- 3. 2 unser golden rosiner, en håndfull
- 4. 2,5 cm fersk ingefærrot
- 5. 3 spiseskjeer lyst brunt sukker
- 6. 2 kopper helt naturlig eplejuice eller eplemost, pluss en skvett til sausen i pannen
- 7. 1/2 teskje malt kanel
- 8. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 9. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje eller olivenolje, to ganger rundt pannen
- 10. 4 (2,5 cm) tykke, benfrie svinefiletstykker av midtstykke, 170–225 gram hver
- 11. Salt og pepper
- 12. 2 spiseskjeer smør
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Bland de første åtte ingrediensene i en middels stor kjele plassert over middels høy varme og kok opp til en klumpete saus dannes, 10 til 12 minutter, rør av og til. Hvis sausen begynner å sprute når den bobler, reduser varmen litt, men den bør få lov til å redusere og dannes raskt. Når eplene er myke og sausen har dannet seg, fjern den fra varmen.
- 33. Varm opp en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett olje i pannen. Krydre kotelettene på én side med salt og pepper. Bruk en tang, legg kotelettene i den varme pannen med den krydrede siden ned. Krydre den andre siden av kotelettene med salt og pepper. Brun og karamelliser kotelettene i 2 minutter på hver side, og reduser deretter varmen til middels. Kok ytterligere 5 til 6 minutter, snu av og til, til saften renner ut klar. Fjern kotelettene fra varmen og la dem hvile i et par minutter for å la saften fordele seg. Deglaser pannen med en skvett eplejuice og 2 spiseskjeer smør. Hell pannesausen over kotelettene. Fjern ingefæren fra sausen og topp kotelettene med rikelige porsjoner av varm, gyllen eplesaus.