Sitron- og gressløknudler

Sitron- og gressløknudler

Lær hvordan du lager deilige lemon chive noodles, en frisk og enkel pastarett perfekt for sommermåltider. En rask oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 2. 450 gram fullkornsfettuccine eller pappardelle
  • 3. 2 kopper kyllingkraft
  • 4. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 5. 2 sitroner, revet skall og skivet
  • 6. 1/2 kopp tamarisaus
  • 7. 1 bunt gressløk, hakket i 2,5 cm lange biter
  • 8. Nykvernet svart pepper
  • 9. Hot saus, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann, tilsett pastaen og kok til den er nesten al dente. Sil av vannet.
  2. 22. Mens vannet koker opp, varm opp kraften, oljen, den skivede sitronen og tamarisausen, og la det småkoke over middels høy varme i omtrent 7 til 8 minutter. Vend den kokte pastaen i sausen i 1 til 2 minutter for å la den absorbere smakene, tilsett deretter den reserverte sitrzesten og gressløken, og server som forrett eller som tilbehør. Krydre gjerne med pepper eller hot sauce ved bordet.