Reker og quinoa

Reker og quinoa

oppskrift på shrimp and quinoa - en lett og næringsrik rett perfekt for en sunn middag. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper vann
  • 1 kopp ukokt quinoa
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 rød løk, hakket
  • 1/2 grønn paprika, hakket
  • 1/2 kopp ferske sopp, skivet
  • 6 ferske aspargesstenger, trimmet og hakket
  • 1/4 kopp gule rosiner
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefærrot
  • salt og pepper etter smak
  • 450 gram medium store reker – skrellet og renset
  • 1 lime, presset
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp hakket italiensk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, kok opp vannet, og rør inn quinoaen. Dekk til, skru ned varmen, og la det småkoke i 15 minutter. Fjern fra varmen, og la det stå i 10 minutter, eller til alt væske er absorbert.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels varme, og stek løk og grønn paprika til de er møre. Bland inn sopp, asparges, rosiner og ingefær, og fortsett å koke til aspargesen er mør. Krydre med salt og pepper. Bland inn reker, og kok i 5 minutter, eller til de er ugjennomsiktige.
  3. 3I en stor bolle, bland quinoaen med limesaft og de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Vend inn stekepanneblandingen og persille før servering.