
Bifffilet med peppersaus
Lær hvordan du lager en klassisk filet of beef au poivre. En elegant og smakfull rett perfekt for helgen. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 filet mignon, kuttet 3,2 cm tykke
- Kosher-salt
- 2 spiseskjeer grovkvernet svart pepper
- 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør, delt
- 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 3/4 kopp hakkede sjalottløk (3 til 4 sjalottløk)
- 1 kopp hermetisk storfefond
- 1/2 kopp god Cognac eller brandy
Fremgangsmåte
- 1Legg filetene på et skjærebrett og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Krydre filetene med salt, og press deretter jevnt over svart pepper på begge sider. La dem hvile i romtemperatur i 15 minutter.
- 2Varm opp 1 ½ ss smør og oljen i en stor stekepanne på middels høy varme til smøret nesten begynner å ryke. Legg filetene i pannen og skru ned varmen til middels. Stek filetene i 4 minutter på den ene siden, og deretter i 3 minutter på den andre siden, for medium rare. Ta filetene ut av pannen og legg dem på et serveringsfat, og dekk dem tett med aluminiumsfolie.
- 3I mellomtiden, hell av alt unntatt 1 ss fett fra stekepannen. Tilsett sjalottløk og kok over middels varme i 2 minutter. Tilsett storfefond og kok over høy varme i 4 til 6 minutter, til sausen er redusert til halvparten, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Tilsett Cognac og kok i ytterligere 2 minutter. Ta pannen av varmen, og surr inn de resterende 2 ss smør og ½ ts salt. Server steaksene varme med sausen over.