Bifffilet med peppersaus

Bifffilet med peppersaus

Lær hvordan du lager en klassisk filet of beef au poivre. En elegant og smakfull rett perfekt for helgen. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 filet mignon, kuttet 3,2 cm tykke
  • Kosher-salt
  • 2 spiseskjeer grovkvernet svart pepper
  • 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør, delt
  • 1 1/2 spiseskjeer olivenolje
  • 3/4 kopp hakkede sjalottløk (3 til 4 sjalottløk)
  • 1 kopp hermetisk storfefond
  • 1/2 kopp god Cognac eller brandy

Fremgangsmåte

  1. 1Legg filetene på et skjærebrett og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Krydre filetene med salt, og press deretter jevnt over svart pepper på begge sider. La dem hvile i romtemperatur i 15 minutter.
  2. 2Varm opp 1 ½ ss smør og oljen i en stor stekepanne på middels høy varme til smøret nesten begynner å ryke. Legg filetene i pannen og skru ned varmen til middels. Stek filetene i 4 minutter på den ene siden, og deretter i 3 minutter på den andre siden, for medium rare. Ta filetene ut av pannen og legg dem på et serveringsfat, og dekk dem tett med aluminiumsfolie.
  3. 3I mellomtiden, hell av alt unntatt 1 ss fett fra stekepannen. Tilsett sjalottløk og kok over middels varme i 2 minutter. Tilsett storfefond og kok over høy varme i 4 til 6 minutter, til sausen er redusert til halvparten, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Tilsett Cognac og kok i ytterligere 2 minutter. Ta pannen av varmen, og surr inn de resterende 2 ss smør og ½ ts salt. Server steaksene varme med sausen over.